Årets TV-aksjon: – Vi skal slå alle rekorder!

Det manglet ikke på konkurranseinstinkt da ungdommer fra Røde Kors, ungdomsrådet og ungdomspartiene i byen var samlet til dugnad for årets TV-aksjon.
ÅRETS TV-AKSJON:
  • I 2016 er det Røde Kors som har TV-aksjonen.
  • Pengene brukes for å hjelpe uskyldige krigsofre verden over.
  • 23. oktober skal over 100.000 bøssebærere besøke alle husstandene i Norge.
  • Det som samles inn skal gi over to millioner mennesker livsviktig hjelp.
  • Pengene skal sørge for mat, vann, medisiner og trygghet for dem som bor i områder med krig og konflikt.
  • Kilde: NRK
nyheter

– Næringslivet er så positive. Vi får så mye energi av å gjøre dette og ungdommene er så innmari dyktige å ringe rundt, forteller Elin Jørgensen, lederen i kommunekomiteen for TV-aksjonen, med stor entusiasme da iTromsø er innom Tvibit fredag ettermiddag.

Fra klokken 16.00 fredag ettermiddag hadde rundt 20 ungdommer fra Tromsø Røde Kors, ungdomsrådet og ungdomspartiene i Tromsø samlet seg på Tvibit for å bidra til årets TV-aksjon.

– Veldedig utpressing

Dugnaden er en fortsettelse på mandagens næringslivsstafett – hvor politikere og folk i næringslivet ringte rundt til bedrifter i regionen for å be dem bidra til årets innsamlingsaksjon.

– Dette er kjempehyggelig – de fleste er positive og gir gode summer. Og så er det litt artig å se hvem som klarer å få inn de største beløpene, sier Andreas Fjeldsøe i Tromsø Røde Kors.

Sebastian Henriksen i Tromsø Unge Høyre legger ikke skjul på at det blir litt konkurranse om å få inn mest mulig penger.

– Det er veldedig utpressing vi driver med, sier han og ler.

– Men vi har et godt næringsliv i Tromsø som støtter opp om en god sak. Vi kan godt ofre en fredag kveld for dette. Det er ikke så ofte ungdomspartiene i Tromsø går sammen på denne måten, men det er veldig fint at vi kan jobbe sammen, legger Henriksen til.

120.000 kroner mer enn i fjor

Under årets næringslivsstafett er det hittil samlet inn over 670.000 kroner fra bedriftene i Tromsø. Det er 120.000 mer enn det totale beløpet i fjor.

– Vi skal slå alle rekorder! Denne innsamlingsaksjonen er kjempeviktig og pengene går til livsnødvendig hjelp til dem som er mest sårbare. Vi tar imot alle bidrag – enten de er små eller store, sier Jørgensen, før hun legger til:

– Men Tromsø ligger litt bak Bodø. Nå er det tre dager igjen så det er bare å stå på. Vi skal slå Bodø!

På nettsiden giverstafett.no (ekstern lenke) kan du se hvordan næringslivet i Tromsø ligger an sammenlignet med andre byer.

Stor pågang av bøssebærere

Jørgensen legger til at antall bøssebærere i Tromsø allerede er langt over behovet både på Tromsøya, fastlandet og Kvaløya.

– Vi har fått så mange bøssebærere at vi har måttet stenge registreringen. Det er totalt 600 bøssebærere, hvorav 490 av dem går for første gang. Vi håper at alle i Tromsø kommune får besøk av en bøssebærer på søndag.