Christine (27) la ut desperat melding på Facebook: – Jeg er helt overveldet over tilbakemeldingene

Christine Jakobsen (27) så seg nødt til å be om hjelp til å skaffe seg mat da hun gikk inn i helgen uten penger. På under en time har hun fått både penger, røykelaks og hjemmebakt brød.

TAKKNEMLIG: 27 år gamle Christine Jakobsen er dypt takknemlig for hjelpen hun har fått fra tromsøfolk. Foto: Privat 

nyheter

 – Hei! Jeg er ei 27 år gammel jente som har havnet i den kjipe situasjon at jeg sitter her på en fredags kveld og har ikke råd til å handle inn verken mat eller noen ting til helga.

Slik åpner Jakobsen innlegget på facebookgruppen «Selges/Byttes eller Ønskes kjøpt i Tromsø området».

Levertransplantert

27-åringen forteller at hun er levertransplantert, og at hun bruker mye penger på nødvendige medisiner.

– Jeg står rett og slett i en krisesituasjon akkurat nå. Jeg har rett og slett ingenting i kjøleskapet, og jeg har 11 kroner på kontoen. Jeg har tenkt mye på hvordan jeg skulle klare å løse dette, og hvor jeg skulle få tak i mat. Til slutt endte jeg med å skrive et innlegg på Facebook, hvor jeg spurte om noen hadde mat til overs som jeg kunne få, sier Jakobsen.

Takknemlig

Det er hun glad for at hun gjorde. Etter en knappe 40 minutter har innlegget fått over 50 kommentarer, og Jakobsen har fått tilbud om både hjemmebakt brød, røykelaks og sommerkoteletter – for å nevne noe. Mange har også overført penger til 27-åringen via Vipps.

– Jeg er helt overveldet over responsen. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få så mange hyggelige tilbakemeldinger, og så mye hjelp. Jeg var litt redd for hva folk skulle kommentere da jeg la ut innlegget, men jeg var i en så desperat situasjon at jeg så ingen annen løsning, sier hun.

Tabu

– Dette med penger er litt tabu å snakke om – spesielt mangel på penger. Jeg har alltid hatt veldig god kontroll på økonomien, men etter at jeg flyttet inn i leiligheten jeg bor i nå – og dermed måtte betale dobbel husleie en stund – har det vært vanskelig å få endene til å møtes.

Jakobsen bor alene, og har heller ingen familie i Tromsø.

– Familien min bor i Sverige, så jeg kan ikke bare ringe til dem og be om å få bli invitert på middag.

Nå skal 27-åringen gå gjennom de mange tilbudene, og hun ser fram til en helg som ser ut til å bli langt bedre enn hun hadde sett for seg.

– Folk her i Tromsø er altså helt fantastiske. Jeg er så enormt takknemlig for denne hjelpen, det varmer virkelig, sier hun.