De er eneste finalist fra Nord-Norge: – Det hadde betydd utrolig mye å vinne

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø kjemper om seier i «Min hjertesak».

HÅPER Å VINNE: Hege Gausdal Foshaug, leder av kattegruppa i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, forteller at en eventuell seier i konkurransen ville betydd mye blant annet for hjelpesenteret i Tromsø. Foto: Trond Tomassen/Privat 

Hege Gausdal Foshaug, leder av kattegruppa i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø. 

nyheter

Konkurransen arrangeres av «Royal Canin», der vinneren får en premie på 100.000 kroner. Totalt er det plukket ut 15 finalister, deriblant Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø.

Finalistene er alle organisasjoner som jobber med velferd for katter og hunder i Norge, eller ønsker å starte opp et slikt prosjekt.

Les også: Mari (41) er Tromsøs ukjente VM-deltaker (iTromsø Pluss)

– Kjempeglad

– Vi er den eneste i Nord-Norge som gikk videre til finalen. Vi er kjempeglad, sier Hege Gausdal Foshaug, leder av kattegruppa i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø.

Hun forteller at de i 2016 har hatt et rekordår i antall katter som er tatt inn, og hun beskriver situasjonen som «ekstraordinær».

– Vi har veldig anstrengt økonomi, og denne muligheten hadde betydd utrolig mye for oss, sier Foshaug.

– Samtidig er vi i en prosess hvor vi skal bygge nytt hjelpesenter. Vi har spart penger til dette, men på grunn av alle veterinærutgiftene i år, så er vi «tatt på senga». Det spiser av husbudsjettet vårt, sier hun.

Les også: – Jeg har veldig mange stygge ord for dem som dumper katter, men det er ikke noe jeg sier offentlig

– Hele Nord-Norge i ryggen

En premie på 100.000 kroner hadde hatt stor betydning for Dyrebeskyttelsen.

– Med nye lokaler, så kan vi firedoble kapasiteten på hjelpesenteret. Det har alt å si for oss, sier hun.

Hun håper at deres bidrag i store deler av landsdelen vil ha positiv innvirkning på konkurransen.

– Vi har hele Nord-Norge i ryggen. Vi tar inn katter fra Rognan i sør til Alta i nord. Vi har et veldig stort nedslagsfelt. Jeg håper at folk i Tromsø merker at vi er her, og gjør en god jobb, sier hun.

Vinneren kåres ved hjelp av avstemming, samt en jury som plukker ut en verdig vinner. Hvem som får tildelt midlene, blir klart førstkommende mandag.