Nå vil de innføre pante-nyvinning i Tromsø: – Det handler om verdighet

Arbeiderpartiets Ragni Løkholm Ramberg og Marta Hofsøy vil innføre et «panterekkverk» på byens søppelkasser.

PANTEGLAD: Marta Hofsøy og Ragni Løkholm Ramberg vil innføre et rekkverk på søppelkassene i Tromsø-sentrum, slik at folk kan sette fra seg panten.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

STORTORGET: – Vi har fremmet en interpellasjon til onsdagens kommunestyremøte om å etablere panteringer på søppelkassene i Tromsø sentrum, sier Hofsøy.

Les også: Kommunen skal ansette ny klima- og miljørådgiver

Panter alt

En pantering, eller et panterekkverk, er en innfatning som festes på søppelkasser, slik at tomgods og pant kan settes fra seg, istedenfor å kastes. På den måten kan de som panter flaskene ta dem rett fra rekkverket, og ikke lete seg gjennom søppelkassa.

– Det handler om verdighet for dem som panter flasker som andre kaster. Det er også en påminnelse til tromsøværinger om at man ikke skal kaste flasker i søpla, men pante de, sier Ramberg, som bedyrer at hun selv panter alt. Alltid.

Les også: Denne mannen er yngst i kommunestyret og tjener minst

Innført i Oslo

Oslo har innført panteringer, mens Aarhus og København ifølge Ramberg var de som innførte ordningen først.

– Vi vil starte med å innføre panterekkverket på alle søppelkassene i sentrum. Så må vi ta en vurdering å se hvilken effekt det får, og da eventuelt innføre det i andre bydeler også, sier Hofsøy.

– Vi regner med at alle i kommunestyret som bryr seg om miljø og verdighet kommer til å være positiv til forslaget. Og det burde jo være alle, avslutter hun.

Les også: Vil ha nye bussruter for å få flere til å la bilen stå

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter