Da rammebetingelser og funksjonelle krav nye båtruter i Troms skulle opp i fylkestinget tidligere denne uken, ble det fremmet et forslag om at det skal opprettes en helt ny hurtigbåtrute fra Finnsnes til Tromsø, og innarbeides i den nye rutestrukturen.

Det skriver Folkebladet.

Les også: Derfor ligger «Finnmarken» fortsatt til kai i Tromsø

Tidligbåt

Forslaget ble lagt frem av Cecilie B. Killie, representant for Høyre i samferdselskomitéen.

– Vi ønsket å legge denne ruten som et premiss for at det skal komme en pendlerrute i det nye anbudet. Ønsket var at det skulle legges tilrette for en større bo- og arbeidsmarkedsregion. Det er et unisont ønske fra næringslivet og organisasjoner i Midt-Troms. Vi så da for oss at man skulle ankomme Tromsø rundt 08.30, som et tilbud til pendlere som ønsker å komme tidligere enn dagens rutetilbud, sier Killie til avisen.

Les også: Dette skal de nye Hurtigrute-skipene hete

Ønsket

Årsaken til at forslaget ble lagt fram, er at dette har vist seg å være et ønske fra flere hold i følge Killie.

– I en en dialogkonferansen var Midt-Troms godt representert og det kom frem at en tidligere morgenrute på denne strekningen har vært et ønskelig over mange år. Det er lange kontrakter og derfor har det vært viktig for oss å være tydelig at dette er noe vi ønsker, sier Killie.

Les også: Stadig flere tromsøfolk velger buss foran bil

Nedstemt

Forslaget ble onsdag, nedstemt i fylkestinget 15 mot 22 stemmer. Selv om Killie kjenner på skuffelsen, skal de jobbe videre med forslaget.

– Vi er skuffet da vi hadde ønsket at vi skulle få gjennomslag på forslaget. Det vi skal gjøre nå er å jobbe på videre og følge opp. Nå ligger det i vedtaket, en mulighet for at dette kan gjennomføres. Dette skal vi følge opp. Vi ønsket å få det stadfestet, at det sto der eksklusivt, forklarer Killie.

Med tanke på at det ligger et ønske fra Midt-Troms å få gjennomført en ny morgenrute, ser nå Killie på andre muligheter for å få forslaget inn før anbudet skal ut.

– Vårt forslag kan løses på flere måter. Det var en ganske lang debatt på saken, så vi er ikke ferdige med saken, avslutter Killie.