Nå er han i gang med verdensrekordforsøket

Nils-Roar Selnes (48) sitter på bunnen av båthamna i Eidkjosen og skal bli sittende der til sent i kveld.
nyheter

Like over klokka 09.00 lørdag morgen gikk Selnes på nytt i gang med sitt verdensrekordforsøk. Planen er å være på minimum 5 meters dyp og ikke bryte vannoverflaten før femten timer har passert. Sist forsøk var 1. oktober, og da måtte han opp etter ti timer på grunn av tekniske problemer. Lørdag hadde de endret både den tekniske riggen og stedet for forsøket, og forholdene var ideelle.

– Vi kunne vel ikke bedt om bedre vær. Det er god sikt og 9 grader i vannet, så det er veldig bra, forteller medhjelper Tom-Vidar Salangli i Ishavsbyen Dykkerklubb.

Se livestream av forsøket her!

Mye logistikk

For å kunne holde seg under vannoverflaten i 15 timer, er det mye logistikk som må stemme. Kulden var ikke et problem under det sisteforsøket, men Selnes er kledd i en ekstra tykk drakt i tillegg til en teddyforet vams for å holde på varmen. Selnes kommuniserer også med teamet gjennom en trådløs radioforbindelse. For å få i seg næring har han også montert inn en ledning i masken, da i form av solbærsaft. I tillegg må gasstanken hans skiftes cirka en gang i timen.

– Det er to personer under med ham i timen for å hjelpe til med skifting av gasstankene. Også er det rundt 30 stykker som bistår her i dag. Etter klokka 22.00 er rekorden tatt, men han skal prøve å være under til midnatt, forteller Salangli.

Stort miljø

Eide Handel har også vært med på å sponse forsøket med mat og drikke, og bålgroper skal fyres opp slik at det kan serveres varm mat og drikke underveis til tilskuere.

– Vi hadde jo lyst til at det skal bli en god ramme rundt forsøket, og at folk kommer hit for å støtte opp. Dykkemiljøet her i byen er stort og vi er mange her som hjelper til. Det han prøver på er svært belastende for kroppen, men vi har god tro på at han får det til i dag, avslutter Salangli.