Dette har aldri skjedd under TV-aksjonen før

For første gang har TV-aksjonen fått så mange bøssebærere i Tromsø at de måtte stenge påmeldingen.

TROR PÅ REKORD: Elin Jørgensen, Jenny Bjørn, Katrine Brennset og Geir Jarle Voldmo har tro på at Tromsø kan sette ny rekord under årets TV-aksjon og gjøre det skarpt i konkurransen om gavmildhet på landsbasis. 

nyheter

Klokka 16.00 søndag strømmet cirka 600 bøssebærere ut i hele Tromsø for å samle inn penger til årets TV-aksjon. Det er ny rekord.

– Vi måtte stenge påmeldingen på fredag etter at vi så at vi hadde dekt opp alle bøssene våre. Det har nok aldri skjedd før, så vi har måtte oppfordre folk til å gå flere sammen med en bøsse slik at alle som vil bidra skal få muligheten, forteller Elin Jørgensen, lederen i kommunekomiteen for TV-aksjonen.

– Det kan selvsagt være flere grunner til det, men at årets TV-aksjon går til Røde Kors, som er en organisasjon med stor tillit blant folket, skader neppe.

Rekord allerede satt

Søndag før klokken 16.00 hadde Tromsø samlet inn 729.080 kroner i hovedsak gjennom næringslivsstafetten 21. oktober. Der kom det «kun» inn 450.000 kroner i fjor, så det er allerede ny rekord.

– Det er ny rekord for næringslivsstafetten her i byen, så det er vi kjempefornøyde med. Jeg har ikke sjekket tallene siden fredag, og da lå vi bak Bodø – så mitt håp for kvelden er at vi gjør det litt bedre enn dem, sier Jørgensen, og fortsetter:

– Tradisjonelt er Tromsø en solidarisk og gavmild by. Vi må jo tro på ny rekord denne gangen også.

Mange måter å bidra på

De som ikke var hjemme mellom klokka 16.00-18.00 søndag har flere muligheter til å bidra gjennom blant annet Vipps, mcash og med sms. Hanna, Ingfrid og Lilly på sin side valgte å bidra til årets TV-aksjon ved å steke 10 liter vafler på Coop Bjerkaker lørdag, og fikk inn hele 1.450 kroner. De endelige tallene for hvor mye Tromsø og resten av landet klarer å samle inn blir ikke klare for sent søndag kveld.