Nå er disse tilbake i fjorden

Byens hvalglade kan glede seg over at sesongen ser ut til å være i gang igjen.

TILBAKE: Lørdag ble det observert flere familieflokker med spekkhoggere utenfor Vannøya. Her er et av de flotte dyrene fotografert utenfor Sommarøya tidligere i vinter. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Lørdag kunne naturfotograf og marinbiolog Audun Rikardsen melde om at flere flokker med spekkhoggere var observert utenfor Vannøya.

– I fjor ble de vel først observert rundt denne tiden, så vi ser at det blir noen dager tidligere for hvert år som går. Så langt er de ganske langt nord og ganske langt ute i havet, men det kommer nok flere hvaler lenger inn i fjordene over de neste ukene. Silden har begynt å komme så da er de sjeldent langt etter, sier Rikardsen.

Knølhval også observert

Søndag var Rikardsen selv på tur ut igjen for å se etter knølhvalen, som ifølge han allerede har blitt observert i området.

– Det er ikke ordentlig i gang før de er på plass, men de skal ha blitt sett, så vi får se om jeg finner dem i dag, sa Rikardsen søndag formiddag.

LES OGSÅ: Nominert til gjev internasjonal fotopris

Is i magen

Om du er en av de mange som har lyst å dra på hvalsafari eller observere dem fra land, kan det nok derimot være lurt å smøre seg med litt tålmodighet.

– Hvis du skal dra ut for å se dem allerede nå, må du ha en båt som kan gå langt ut for å finne dem. Det er nok bedre å ha litt is i magen og vente til de kommer nærmere land, for det blir ikke om så altfor lenge, sier Rikardsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter