Rundt 50 000 bilder ble sendt inn til konkurransen som blir omtalt som naturfotografenes Oscar-utdeling.

– Denne konkurransen er det største innenfor naturfoto, forteller Rikardsen.

– Kjempestort

Rikardens bilder ble finalister i kategoriene «The wildlife photojournalist award: single image», «Under water», og «Mammals».

– Selv om bildene ikke ble vinner av de ulike kategoriene, er det å være blant finalistene kjempestort, sier Tromsø-fotografen.

– Ikke lov å være skuffet

Rikardsen har tidligere vunnet bildeseriekategorien i den gjeve konkurransen, men depper ikke over at han ikke kom helt til topps denne gangen.

– I den konkurransen har man ikke lov til å være skuffet hvis man ikke vinner. Å være blant finalistene er noe av det største man kan oppnå.

PREMIERT: Dette bildet ble premiert i kategorien «Mammals».

Lokale bilder

Det som er felles med de tre bildene Rikardsen ble premiert med, er at alle er tatt utenfor Tromsø.

– Det er fantastisk å få spredt disse bildene utenfor Norges grenser. I naturfotografverden er det nok mange som nå vet hvor Tromsø ligger. Det er fint å få reklamert litt for landsdelen, sier Rikardsen.

– Jeg er veldig fascinert og glad i landsdelen, og jeg synes det er flott å få formidlet det jeg selv er så glad i.

PREMIERT: Med dette bildet kom Audun Rikardsen blant finalistene i kategorien «The wildlife photojournalist award: single image».

Misunnelige fotografer

For Rikardsen trenger ikke dra ut i verden for å fange det rette øyeblikket.

– Jeg ser ingen grunn til å dra andre steder. Min filosofi er at dersom man ønsker å ta gode bilder som skiller seg ut, så gjør man det ofte lettere lokalt. Da kan man bruke lang tid og være på rett sted til rett tid, siden man kjenner motivet og stedet godt. Her i Nord-Norge og Tromsø er vi også svært heldige som har masse flott natur å boltre oss i, et drømmested for en fotograf. Derfor er det også mange gode fotografer her i nord.

– Ofte når jeg har vært utenfor Norge og mottatt priser så får jeg ofte høre fra andre fotografer at de er misunnelige på at vi har naturen og motivene rett utenfor stuevinduene, sier Rikardsen.