Kun 9,9 mm nedbør på 19 dager: – Det er spesielt

Vi har lagt bak oss flere dager med finvær, men snart er det stopp.

VARM OG TØRR HØSTMÅNED: De siste 19 dagene har det kun vært 9,9 millimeter med nedbør i Tromsø. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

– Det gode været fortsetter fram til onsdag. Det blir lite vind, og det blir for det meste fint vær, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Rafael Grote.

Les også: - September var hele tre grader varmere enn normalt

– Kaldere

Men allerede på onsdag vil trolig været snu.

– Det blir kaldere på onsdag, og vi kan droppe under null grader. Det vil skye til litt på onsdag, og vinden tar seg opp litt utsatte plasser.

Og torsdag må du nok regne med nedbør.

– Når helgen kommer så blir det regn. Prognosene er litt usikre, så nedbøren kan komme allerede på torsdag, sier han.

Fikk du med deg denne? Nå ligger det nysnø på Tromsdalstinden

– Spesielt

I oktober har det vært betydelig lite nedbør i Tromsø. På yr.no kan man få oversikt over været som var. Hvis man ser fra 5. oktober til og med 23. oktober, har det kun vært 9,9 millimeter nedbør. Dette er betydelig mindre enn det meteorologene forventer for høstmåneden.

– Det er spesielt. I oktober forventer man mellom 90 og 100 millimeter nedbør, eller mer. Oktober har også vært varmere enn normalt. Det skyldes høytrykkene som ligger over oss. Dette gir oss en stabil værtype, sier han.

Les også: Tjener fett på dårlig vær

De første dagene av måneden var derimot mye våtere. Fra 1. oktober til og med 4. oktober var det hele 72,2 millimeter nedbør.

– Vi må vente noen dager for å se hvor mye det blir totalt. Men slik det ser ut, så blir det ikke mye nedbør fremover, sier meteorologen.