– Vi ønsket ganske enkelt ikke å støtte opp under trenden ved å selge maskene som brukes til å skremme folk, sier Sandra Lernes Johansen, daglig leder ved Extra Leker på Langnes.

I høst har nemlig flere delstater i USA vært plaget av personer i klovnekostymer som har skremt vettet av befolkningen. Trenden har spredt seg til Europa, Norge og Tromsø.

Les også: - Det var ordentlig ekkelt å se dem stå oppstilt på den måten

Gikk i søpla

Hos Extra Leker i Alkevegen 1 er en vegg fylt opp med all slags skumle masker og effekter til Halloween kommende mandag, men ingen klovnemasker er å se.

– De har vi fjernet fra hyllene og kastet i søpla, sier Lernes Johansen.

Tidligere ble det solgt mest til voksne personer som skulle feire den amerikanske merkedagen i festlig lag.

– Nå selger vi mer effekter beregnet på barn. De aktuelle klovnemaskene – såkalte ”killer clown”-masker var laget for voksne. Vi hadde ikke så mange av dem inne, men de som var der gikk altså i søpla.

Flere andre butikker rundt om i landet har også valgt å fjerne klovnemasker fra sortimentet i lys av den pågående trenden med skremming.

Les kommentaren: «Skumle klovnestreker brer om seg»

Politiet: – Dropp klovnemaskene

En iTromsø-tipser fortalte nylig om det som tilsynelatende var unge gutter kledd ut som klovner poserende midt i trafikkøyen i rundkjøringen ved Ryaforbindelsen.

– Plutselig så vi tre stykker, to av dem med det som så ut som klovnemasker, stå med armene strakt ut i en ring. De var vendt mot veien og hadde på seg vinterjakker. Det var ordentlig ekkelt å se dem stå oppstilt på den måten, forteller tipseren.

Tromsø-politiet råder nå innbyggerne til å droppe klovnekostymer på Halloween.

– Folk må gjerne kle seg ut, men vi har hatt en rekke episoder over hele landet – også i Tromsø med klovnemasker. De skaper frykt hos enkelte. Om formålet er å kle seg ut og ha det gøy, kan man gjerne droppe klovnemaskene, sier Hans Martin Moen, leder for ordensseksjonen ved Troms politidistrikt.

«KILLER CLOWN»: Trenden med personer kledd ut som skumle klovner har skremt folk i USA og Europa. Foto: Steve Baker/flickr.com
I TROMSØ: Disse personene har trolig kledd seg ut som «killer clowns» for å skremme forbipasserende. Foto: iTromsø-tipser