Andrea (17) danset seg til en rolle i «Skam»

Tromsø-jenta Andrea Paulsen (17) har fått mange tilbakemeldinger etter sin danseopptreden i NRK-serien «Skam».

DANSER I SKAM: Andrea Paulsen (17) fra Tromsø (til høyre) er med i en episode av den populære serien. Foto: Skjermdump, NRK 

SKAM-ROLLE: Andrea Paulsen (17) fra Tromsø fikk seg statistrolle som danser i den populære ungdomsserien «Skam». Foto: Privat 

SATSER PÅ DANS: Andrea Paulsen (17) går på Edvard Munch vgs i Oslo. Foto: Privat 

nyheter

Det er i klippet «Ultrahomse», som ble lagt ut på seriens nettsider onsdag i forrige uke, man kan se Tromsø-jenta Andrea Paulsen (17) i en statistrolle i den svært populære ungdomsserien Skam.

– Det var sykt artig å se seg selv i «Skam». Jeg har fått mange meldinger på Facebook, Snapchat og folk har til og med ringt meg, forteller Paulsen til iTromsø.

Her kan du se klippet! (Ekstern lenke)

Kjenner «Eva»

Hun flyttet til Oslo i fjor for å gå dans på Edvard Munch videregående skole. Det var nettopp gjennom klassen hun fikk rollen.

– Jeg går i klasse med hun som spiller «Eva» og hun som spiller «Linn». Lisa (Lisa Teige, som spiller «Eva» i serien, journ.anm.) spurte i en klassegruppe på Facebook om noen av oss ville være med i den dansescenen, så da sa vi så klart ja, forteller Paulsen.

«Skam»-scenen hun deltar i, viser en gruppe jenter på danseaudition til en revy, med de mannlige hovedkarakterene i serien som beundrende publikum.

– Alle danserne i scenen går i klassen min. Vi fikk beskjed om å lage en koreografi, som vi brukte bare en ukes tid på lage før innspilling. Dansen går ganske fort, så det var spennende å se hvordan de hadde redigert det til med slow motion og nærbilder.

Les også: Ørjan (26) trykket feil og bestilte kjendisdate til 11.000 kroner – nå har saken løst seg

Bak kulissene

Paulsen forteller at det var kult å få se «Skam» bak kulissene.

– Vi måtte danse mange ganger for å få innspillingen riktig med blikket til guttene og sånn, forteller Tromsø-jenta lattermildt.

Hun innrømmer gladelig at hun selv følger med på serien.

– Det er jo en veldig bra serie og så klart er det gøy å ha fått være med på noe som «alle» i Norge ser på. Jeg har litt bekjentskap til noen av de andre i serien også, så det er litt artig å få se hvordan de gjør ting under innspilling.

Les også: Liker du «Skam»? Da er boka fra denne Tromsø-forfatteren noe for deg

Satser på dans

Under TV-aksjonen nylig ble en statistrolle auksjonert bort for den nette sum av 50.000 kroner. Det ville ikke Paulsen betalt for sin rolle.

– Det beløpet er jo helt drøyt. Heldigvis går det til en god sak. Men for all del, hvis folk har penger til det, så vær så god, sier hun lattermildt.

Paulsen har tidligere gått på danselinja ved Kongsbakken videregående skole. Hvilke planer hun har for framtida, er ikke klart.

– Skolen min her i Oslo er helt ny og ufattelig bra. Vi flyttet hit i fjor, da jeg gikk andreåret. Jeg har ikke tenkt så mye på hva jeg drømmer om for framtida, men det er et veldig høyt nivå på skolen og jeg lærer ufattelig mye. Dessuten er dans kjempegøy og sånne ting som å få en statistrolle i «Skam», sånt skjer jo bare i Oslo.

«Skam» er en svært populært nettbasert dramaserie som nå er inne i sin tredje sesong.