Rypejeger Dag (70) har aldri før sett noe lignende

Dag Tessem (70) la fra seg børsa og tok opp kaffekoppen da han ble møtt av dette synet.

ENORM RYPEFLOKK: – Jeg skulle bare ønske jeg hadde med meg et bedre kamera, sier jeger Dag Tessem. Foto: Privat 

ERFAREN JEGER: Dag Tessem (70) har vært på utallige rypejakter, men har aldri sett noe lignende før. Foto: Privat 

ENORM RYPEFLOKK: – Jeg skulle bare ønske jeg hadde med meg et bedre kamera, sier jeger Dag Tessem. Foto: Privat 

nyheter

TROMSØ: Det var et uvanlig syn som møtte Dag Tessem (70) og jaktkameraten denne uken.

– Det ble en stor naturopplevelse, forteller han til iTromsø.

De gikk seg nemlig på en enorm flokk med vinterkledde ryper.

– Jeg har aldri sett noe lignende før. Det som vises på bildet er bare et lite utsnitt. Vi anslår at det må ha vært mellom 2000–3000 ryper sittende der, forteller han til iTromsø.

Fikk du med deg denne? Katten Sushi fanget rype!

– Fantastisk opplevelse

Både han og kameraten hadde allerede fylt opp dagskvoten på fem ryper, så de tok seg i stedet en kaffepause mens de beundret det majestetiske synet.

– Det var rett og slett en fantastisk opplevelse. Det fløy ryper over hodet på oss hele tiden. De var så utrolig mange og satt overalt, sier Tessem, som forteller at han har drevet med jakt stort sett hele sitt voksne liv.

Les også: Markant nedgang i rypebestanden

Ville ikke skyte

Den erfarne jegeren har fått mange tilbakemeldinger på Facebook etter at han delte opplevelsen der. Men han vil ikke røpe hvor han møtte han den store rypeflokken, annet enn at de jaktet på Yttersia.

– Nei, jeg synes de rypene skal få være i fred. Jeg hadde fått en litt dårlig følelse av å jakte på de rypene som ikke hadde noe av sitt naturlig forsvar intakt. De satt der helt hvite på grønn mark.

Les også: Nå er disse tilbake i fjorden

Litt urettferdig

Tessem setter spørsmålstegn ved om man burde jakte i det hele tatt under slike forhold,

– Det som er artig med jakt, er jo at det skal være gode muligheter for begge parter. Hele spenningen er jo at man går med børsa klar og rypa er jo egentlig godt beskyttet i terrenget. Slik som her blir det jo litt som å skyte på blink, og det er ikke jakt, slår han fast.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter