Disse bildene er tatt med ett års mellomrom

I fjor på denne tiden var det ordentlig vinterføre i Tromsø. Nå er det derimot bart og varmegrader.

Bilde til høyre er tatt 27. oktober 2015. Bilde til høyre 27. oktober 2016. 

nyheter

Begge bildene er tatt fra Anni Skogmans terrasse på Solligården. Som man ser på bildene, er det betydelig mer snø sammenlignet med oktober 2015.

Er du en av dem som lengter tilbake til vinterføre i 2015, så har meteorologene en dårlig nyhet til deg. Du må trolig vente en god stund på at det skal legge seg et hvitt teppe i lavlandet.

– I dag vil det blåse fra søraust, og på utsatte steder kan det komme opp i liten kuling, forteller vakthavende meteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga torsdag.

– Men det blir mest bris i Tromsø i dag. Ellers blir det lettskyet pent vær i dag og en temperatur på mellom tre og fem grader, fortsetter han.

Dårligere

Men etter i dag blir høstværet dårligere i Tromsø.

– Også fredag blir det mellom tre og fem grader, men det ser ut til at det blir mer skyer. Det kan også komme litt regn av og til, og snø over cirka 400-600 meter, sier Mellem.

Lørdag blir det ikke store endringer i temperaturen, men den kan gå et par grader ned.

– Været domineres nå av et lavtrykk ved Jan Mayen som går langsomt østover. På lørdag ser det ut til at lavtrykket vil passere like sør for Tromsø. Da blir det bris av skiftende retning, og på ettermiddagen kan det blåse nordaustlig bris på kysten, sier Mellem.

Regn og snø

– Det er mulig at det kan komme litt regn på lørdagen også.

Søndag fortsetter med vind fra nordaust.

– Og det blir litt kjøligere, men vi ligger nok fortsatt litt over null i lavlandet. Det er mulighet for litt nedbør på søndag, og snøgrensa går ned litt til 200-300 meter.

Mellem sier at det allikevel kan være mulighet for noen solglimt i løpet av helga.