Mathea (10) gir bort alle bursdagspengene til Kreftforeningen

Mathea Fosshaug Dreyer kom med et litt uvanlig bursdagsønske. Hun ville nemlig ikke ha gaver, men penger for å donere til Kreftforeningen.

GIR BORT BURSDAGSPENGENE: Mathea Fosshaug Dreyer har samlet inn over 20.000 kroner til Kreftforeningen. Foto: Privat 

BURSDAGSFEST: Mathea arrangerte bursdagsfest for alle klassekameratene sine i forrige uke. Alle pengene går til Kreftforeningen. Foto: Privat 

nyheter

Forrige helg feiret Mathea Fosshaug Dreyer bursdagen sin med Halloweenfest på Borgtun skole.

Der var alle klassekameratene invitert, men det var ikke gavene som sto i fokus på den store dagen.

Les også: Kreftoverlever Mia (30) er rasende og skremt etter healer-avsløringer

Ville hjelpe

På invitasjonen som ble sendt ut før feiringen, sto det nemlig at de inviterte kunne ta med et valgfritt beløp som skulle doneres til Kreftforening.

– Hun fant egentlig ut at hun hadde alt hun trengte. I tillegg har hun en oldefar og en annen bekjent som gikk bort i kreft. Dette handlet om at hun ville hjelpe andre, sier faren til Mathea, Steffen Einebakken Dreyer.

Det er ikke tvil om at forslaget om å donere bort bursdagspengene kom som en overraskelse.

– Jeg ble helt satt ut da jeg hørte det. Det er jo ikke akkurat veldig vanlig. Men det varmer om hjertet og jeg er veldig stolt, sier han.

Les også: Over 32.000 nye krefttilfeller i Norge i 2015

20.000 kroner

I tillegg til bursdagsfeiringen, ble det også opprettet en privat innsamling på Kreftforeningens hjemmeside. Dette ble gjort av moren til Mathea, Magdalena Fosshaug, som en overraskelse.

Der kunne hvem som helst donere penger til Matheas sak.

– Det ble en god del oppmerksomhet rundt dette, og vi måtte si det til henne. Hun har fulgt med på innsamlingen og takker alle for gavene, sier Fosshaug.

Les også: Mor og datter er bærer av genfeil som gir 90 prosent risiko for brystkreft

– Det har kommet inn over 20.000 kroner. Vi hadde i utgangspunktet som mål å samle inn 3.000 kroner. Oldeforeldre, onkler, tanter, venner og bekjente har gitt så det monner. Det er utrolig artig, sier han.

Fredag skal Mathea få møte forskerne som skal motta midler fra Kreftforeningen.