ISHAVSHOTELLET: Blant alle søkerne til direktørstillingen, var det Solrun Nyborg (16) som utmerket seg mest.

– Jeg har hatt ganske kjedelige jobber tidligere, blant annet har jeg vasket opp på Emmas Drømmekjøkken og sortert sko på Din Sko, så dette blir nytt og spennende, forteller hun.

Ta det med ro. Det er ikke en fast ansettelse det er snakk om. For tre uker siden utlyste nemlig for første gang Scandic Ishavshotel direktørjobben i forbindelse med OD-dagen som går av stabelen torsdag neste uke.

– Det er første gang vi gjør dette, og jeg tror vi er det første hotellet i Tromsø som gir fra oss tøylene til ungdommen, sier nåværende hotelldirektør, Poul-Henrik Remmer.

– Du er ikke bekymret for å la en 16-åring styre hotellet?

– Hehe! Nei, det tror jeg går helt fint. Jeg skal holde meg i bakgrunnen, men vil følge med på hva som skjer, svarer han og ler.

Utfyllende søknad

Remmer forteller at det var HR-avdelingen sentralt i Scandic-kjeden som håndterte søknadene, men at han til slutt fikk fem aktuelle kandidater på sitt bord.

– Solrun utmerket seg. Det handler om energien i søknaden og hvordan søkeren presenterer seg selv. Hun skrev godt og utfyllende om seg selv og hvorfor hun ønsket jobben, sier Remmer.

– Jeg husker egentlig ikke helt hva jeg skrev, men jeg fortalte om mine tidligere jobberfaringer og hvorfor jeg synes direktørjobben ville vært spennende å prøve seg på, legger Nyborg til.

Godt for rekrutteringen

Remmer gleder seg over at Scandic-kjeden nå engasjerer seg i OD-dagen.

– Bransjen i nord er i enorm vekst, og det er viktig for oss å få spredt interessen for reiselivs- og hotellnæringen. Vi trenger unge folk som er glad i jobbe med mennesker, og OD-dagen er en kjempefin rekrutteringsarena. I tillegg bidrar vi til et godt formål.

– I år går pengene til utdanningsarbeid for ungdom i Colombia, supplerer Nyborg.

– For å støtte saken har vi hevet direktørlønnen med 100 kroner. Vår hotelldirektør får altså 500 kroner, istedenfor de 400 OD-jobber vanligvis betaler. Det skal jo være litt prestisje over det å ha en direktørjobb, skyter Remmer inn.

– Trenger ikke master

For Remmer er det viktig å vise unge at de ikke trenger å gå på universitetet eller ta lange utdanningsløp for å få seg en god, morsom og interessant jobb.

– Jeg startet som kokk i hotellnæringen og jobbet meg oppover gjennom årene. Nå er jeg direktør. Forutsetningen er at man liker å jobbe med folk, så er alt annet en bonus. I tillegg får man reist mye og er nesten garantert jobb hvor som helst! Her har vi 30 nasjonaliteter på jobb hver dag, og det tror jeg er normen i bransjen, sier Remmer.

Nyborg er usikker på om hun har lyst å arbeide i bransjen når hun er ferdig med videregående, men utelukker det ikke.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Dette er derfor en kjempemulighet til å bli kjent med bransjen og hva den har å by på, sier hun.