Vil ha Skandfer på topp

Nominasjonskomiteen i Troms Venstre vil ha Morten Skandfer på topplassen til stortingsvalget.

INNSTILT: Nominasjonskomiteen i Troms Venstre vil ha Morten Skandfer på førsteplass til stortingsvalget. 

nyheter

TROMSØ: Skandfer er født i Harstad, men har bodd lenge i Tromsø og sitter i dag i kommunestyret her. Han er glad for å ha blitt nominert til førsteplassen.

– Det er veldig hyggelig å bli vist den tilliten, og det er kjempespennende å få muligheten til å fronte Venstres politikk, sier Skandfer til iTromsø.

– Trengte du lang betenkningstid for å takke ja til førsteplassen?

– Man må alltid tenke litt, rydde i kalenderen og gå noen runder med seg selv, men det var ikke egentlig så vanskelig å stille til seg til disposisjon, svarer han.

Landsdel i utvikling

Skandfer er klar på at fylket og landsdelen han ønsker å representere på Stortinget spiller en viktig rolle.

– Nord-Norge seiler opp til å bli en stadig viktigere region, både når det gjelder miljø og næringslivspolitikk, men også sikkerhetspolitisk. Så det er mye å ta fatt i som er viktig for Troms, for landsdelen og for Norge, konkluderer Skandfer.

Byutvikling

I Tromsø har Skandfer profilert seg som opptatt av byutvikling. Dette er noe han vil ta med seg inn i stortingsvalgkampen, uavhengig av om han blir nominert på førsteplass eller ikke.

– Jeg vil drive en valgkamp som er basert på Venstres stortingsvalgprogram. Emner som ligger meg spesielt nært er bærekraftig utvikling, næringsutvikling og utvikling av lokalsamfunn, sier han.

Han trekker fram erfaringene fra lokalpolitikken i Tromsø:

– Erfaringene med å jobbe med byutvikling og sitte i kommunestyret i Nord-Norges største by, har gitt meg mye erfaring og bakgrunn for å ta det videre til et nivå over kommunepolitikken, sier Skandfer.

Bred bakgrunn

Leder av Troms Venstre og varaordfører i Troms fylkeskommune, Irene Dahl fra Tromsø, er fornøyd med innstillingen og beskriver Skandfer som en kandidat med god tilknytning til flere deler av fylket.

– Han er kommunestyrerepresentant i Tromsø, har bakgrunn fra Harstad og har nå også en jobb i Målselv. Han kjenner hele fylket ganske godt, og er opptatt av utvikling i hele fylket, sier Dahl til iTromsø.

Nominasjonskomiteen var enstemmige i sin innstilling på førsteplassen, og verken Skandfer eller Dahl kjenner så langt til noen som ønsker å stille mot Skandfer på nominasjonsmøtet.

Ung andreplass

På andreplass har nominasjonskomiteen innstilt på Unge Venstres representant Even Aronsen fra Harstad.

– Det er interessant at det er ungdomskandidaten som er innstilt på andreplass. Even Aronsen er sentral i Unge Venstre, sier Dahl.

Av øvrige tromsøfolk på nominasjonskomiteens innstilling finner vi Kine Bergheim på sjetteplass og Irene Dahl på åttendeplass.

Nominasjonsmøtet til Troms Venstre holdes 12. november.