Nordnorgesmestre ni ganger på rad

Sør-Tromsøya skolekorps stakk i går av med en av de gjeveste prisene under NNM i korps på Scandic.

NORDNORGESMESTERE: Sør-Tromsøya skolekorps ble lørdag nordnorgesmestere for niende år på rad. Foto: Privat. 

NNM: Nordnorgesmesterskapet ble arrangert på Scandic lørdag. Foto: Privat. 

nyheter

Håpet: Det var for niende året på rad at Sør-Tromsøya vant den gjeve prisen. Alt i alt var det rundt 74 medlemmer fra korpset til stede på mesterskapet.

– Vi er veldig stolte av gjengen, slår dirigent Rolf Figenschau fast overfor iTromsø.

Generasjonskorps

Korpset har medlemmer i aldersspennet 9 til 50 år. Hovedtyngden av medlemmer går på barne-, ungdoms- eller videregående skole. De deltok i klassen for generasjonskorps.

– Vi er egentlig et skolekorps, men vi har noen få voksne eller foreldre med, samt noen spillere som er over 19 år. Derfor stiller vi i klassen generasjonskorps, forklarer Figenschau.

2. plassen i denne klassen gikk til Holmstad skole- og amatørkorps og 3. plassen gikk til Skittenelv musikkorps.

Aspiranter og drillere

Blant de 74 korpsmedlemmene som deltok i mesterskapet finner vi også aspiranter og rekrutter, som deltok i en klasse uten premiering. Da korpset spilte i generasjonskorps-klassen, var det cirka 50 mennesker på scenen. Av disse var det også flere drillere.

– Det blir lagt vekt på det musikalske i konkurransen, men vi ville også ha med drillerne i noen numre for å vise hva de kan, sier Figenschau.

Det er hardt arbeid som ligger bak mestertittelen.

– Vi øver fast hver eneste mandag. Når det er spesielle anledninger som nå, forbereder vi oss også med ekstraøvelser, sier Figenschau.

Fremover er det juleforberedelsene som gjelder.

– Nå er det julekonsert i Domkirka siste søndag i advent. Det er en flott konsert som Sør-Tromsøya skolekorps har vært med på siden 1976, fortsetter Figenschau.

Går for storeslem?

– Går dere for tiende mesterskap på rad til neste år?

– Det hadde vært utrolig hyggelig, men jeg må understreke at det viktigste for oss er ikke konkurransen. Det viktigste er å spille en veldig bra konsert for dem som kommer for å høre på – på lik linje med alle andre ganger vi spiller uten at det kalles en konkurranse, sier Figenschau.

Dirigenten forteller om et godt og levende korpsmiljø i Tromsø og sier at det ikke hadde gjort noe om noen andre tok seieren til neste år.

– Det begynner å bli veldig mange bra korps i Tromsø, så det hadde vært artig om noen andre fikk prisen, sier han avslutningsvis.

Flere vinnere

Det ble i tillegg til generasjonskorpsklassen konkurrert i to ytterligere klasser under mesterskapet: skolekorpsklassen og amatørkorpsklassen.

I skolekorpsklassen konkurrerte 6 korps, og topplasseringene ble som følger:

1.    plass TOF Guttemusikkorps

2.    plass BLÆS fra Sørreisa

3.    Tromsdalen/Borgtun Musikkorps

I amatørkorpsklassen konkurrerte 5 korps, og topplasseringene ble som følger:

1.    plass Tromsø Brass

2.    plass TOF Janitsjaren

3.    plass Kila Musikkforening

Det var i alt 20 korps som deltok i mesterskapet 29. oktober.