Etter elevenes eget ønske om å feire Halloween på skolen, ble det mandag pyntet med skumle effekter på Breivang videregående skole.

Det ble blant annet hengt opp tre «likposer» i kantina, og dette var noe som skapte sterke reaksjoner hos enkelte. En iTromsø-tipser forteller at folk ble både «irriterte, skuffet og såret» av de «likposene» som hang fra taket.

– Det ble hengt opp av elevene selv, men det var ikke klarert i forkant, sier rektor ved skolen, Eva Sparrman.

– Vanskelig

Elevene hadde fått tillatelse til å feire Halloween av skolens ledelse, men hva slags kreasjoner som faktisk skulle opp, var ikke gått gjennom ledelsen før skolestart.

– Vi har ikke hørt noe fra elevenes side, men de voksne syns dette var litt vanskelig. Jeg tok dette opp med elevene litt senere på dagen, og gjorde dem oppmerksom på reaksjonene, sier Sparrman.

Forstår

De såkalte «likposene» hang oppe i om lag tre timer før de ble tatt ned. Rektoren forklarer at det var i hovedsak de ansatte som reagerte på posene.

– Jeg skjønner at noen reagerer. Det kan skape mange assosiasjoner, og det er derfor jeg tok det opp med elevene. Man bør tenke gjennom hva man ønsker å fremstille, sier hun.

Det er første gang Breivang feirer Halloween på skolen, og Sparrman forteller at det blir annerledes dersom det blir ny feiring neste år.

– Det blir i hvert fall ikke «likposer», sier hun.