KrFs nominasjonsliste til stortingsvalget neste høst skal opp til godkjenning 12. november. Øverst står foreløpig Helga Marie Bjerke for aller første gang.

– Det er stas og veldig ærefullt for meg. Det blir mye jobb, men også veldig spennende, sier Bjerke til iTromsø.

Totalvurdering

Bjerke stiller altså først foran Nikolai Berglund Skogan, Nils-Einar Samuelsen og Jorunn E. Skogan Konst. Bjerke og Heidi Aarmo Lund (11. plass) er de eneste fra Tromsø på fylkespartiets liste.

– Jeg vil nok ikke jobbe hardt for egen sak inn mot nominasjonsmøtet, men heller håpe at man kommer fram til den man synes er den beste kandidaten. Det skal være en totalvurdering, sier Bjerke.

Familie-politikk

Politikeren forteller at hennes kampsak nasjonalt er KrFs familiepolitikk, som vil gi menn og kvinner like muligheter hjemme, sammen med barna, og i yrkeslivet.

Lokalt i Tromsø er det fortsatt samferdsel og infrastruktur som står høyest for Bjerke, som er inne i sin andre periode i kommunestyret i Tromsø.

– Det er viktig at man på fylkesnivå får beholde regionale utviklingspenger for å utvikle næringslivet, slik at det er arbeidsplasser og bomuligheter i fylket. Det er det som skaper store verdier.

11 på lista

Troms Krfs liste ser slik ut:

1. Helga Marie Bjerke, Tromsø (1973)

2. Nikolai Berglund Skogan, Balsfjord (1999)

3. Nils-Einar Samuelsen, Lyngen (1976)

4. Jorunn E. Skogan Konst, Harstad (1962)

5. Janne Helen Fyhn, Lenvik (1977)

6. Jon Christian Anker, Salangen (1970)

7. Gerd Hetland Kristiansen, Nordreisa (1972)

8. Widar Skogan, Balsfjord (1964)

9. Vebjørn Skreddernes, Kvæfjord (1963)

10. Peder Andre Amundsen, Skjervøy (1984)

11. Heidi Aarmo Lund, Tromsø (1962)