Skjenkekontroll

Tre får varsel om prikker

Tre utesteder får varsel om «prikker» etter at det er gjennomført skjenkekontroll i deres lokaler.

OVERSTADIG 1: På Bastard Bar på Strandtorget oppdaget skjenkekontrollørene at det befant seg en overstadig beruset person.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

De tre utestedene Skarven, Bastard Bar og Maskineriet får alle sammen forhåndsvarsel om det vil bli delt ut «prikker» til dem.

På Bastard Bar og på Skarven risikerer man to prikker etter at det ble oppdaget personer i lokalene som var overstadig beruset.

OVERSTADIG 2: På Skarven ble det også observert en overstadig beruset person.  Foto: Lars ?ke Andersen

 

Ifølge skjenkekontrollørenes rapport hadde personene problemer med å fokusere blikket, de var høyrøstede, de kunne ikke reise seg uten å sjangle – og de sovnet over bordene.

På Maskineriet besto det mistenkte bruddet på alkoholloven at det ble oppdaget skjenking av medbrakt alkohol.

MEDBRAKT: På Maskineriet oppdaget kontrolløren hvordan to personer smuglet inn egen øl.  Foto: Haakon Steinmo

 

Under en inspeksjon oppdaget kontrolløren av to personer to med seg øl inn i skjenkelokalet, hentet seg glass – og helte opp den medbrakte ølen. For dette risikerer Maskineriet å få en «prikk».

Når et utested har samlet på seg i at 12 prikker mister man skjenkebevillingen.

De tre utestedene har to uker på seg å svare skriftlig på hvordan de ser på de rapporterte hendelsene. Deretter blir det fattet formelt vedtak om det skal prikkes eller ei.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter