Byggegigant lover å rette opp i eventuelle lovbrudd

Etter anklager om brudd på arbeidsmiljøloven forsikrer Econor at de nå skal ta affære og se på bruken av innleid arbeidskraft fra bemanningsbyrå.

POSITIV UTVIKLING: Organisasjonsarbeider i Fellesforbundet, Leif Petter Hansen (til venstre), og leder Ronny Johansen gikk denne uken hardt ut mot Econor, som de mener bryter loven. Nå tyder mye på at bygningsentreprenøren vil rette opp i eventuelle lovbrudd.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

POSITIV UTVIKLING: Organisasjonsarbeider i Fellesforbundet, Leif Petter Hansen (til venstre), og leder Ronny Johansen gikk denne uken hardt ut mot Econor, som de mener bryter loven. Nå tyder mye på at bygningsentreprenøren vil rette opp i eventuelle lovbrudd. 

POSITIV UTVIKLING: Organisasjonsarbeider i Fellesforbundet, Leif Petter Hansen (til venstre), og leder Ronny Johansen gikk denne uken hardt ut mot Econor, som de mener bryter loven. Nå tyder mye på at bygningsentreprenøren vil rette opp i eventuelle lovbrudd. 

nyheter

SEMINARBAKKEN: I en artikkel i iTromsø denne uken gikk Fellesforbundet hardt ut og anklagde en av byens største bygningsentreprenører for å bryte arbeidsmiljøloven ved bruk av innleid arbeidskraft fra bemanningsbyrå uten tariffavtale. Nå har byggegiganten Econor tatt kontakt med forbundet for å rette opp i eventuelle lovbrudd.

Leif Petter Hansen i Fellesforbundet forteller at daglig leder i Econor var innom dem for et møte fredag.

Ønsker fast jobb

– Han var veldig opptatt av å rette opp i alle forhold som eventuelt måtte vært trådd feil. Det var hyggelig, selv om vi er litt i tvil om hvordan han skal få det til, sier Hansen.

LES OGSÅ: Mener lokal byggegigant bryter loven

Han legger til at Fellesforbundet har en sak på bordet hvor et medlem ønsker fast jobb hos Econor, og forteller at de ikke trenger å lage mer trøbbel enn nødvendig dersom medlemmet får fast jobb.

– Så fremst vi får en forsikring om at han vil rette opp i lovbrudd med tanke på innleie av arbeidskraft så er vi fornøyde, sier Hansen.

Innleie av arbeidskraft

Han forteller at det virker som om den lokale bygningsentreprenøren nå har innsett at de ikke har vært innenfor lovens paragraf med tanke på innleie av bygningsarbeidere fra bemanningsforetak.

– Econor har sagt at de nå skal sørge for at alle avtaler med bemanningsforetak om innleie av bygningsarbeidere opphører. Om det rent juridisk lar seg gjøre umiddelbart, vet vi ikke ennå. Vi har ikke satt noe tidspunkt for det, så det får bli en sak for Econor, sier Hansen.

– Vi har oppfordret dem til å heller leie inn arbeidskraft fra andre bygningsfirma som ikke driver med bemanningsutleie. Da kan de leie inn uten tariffavtale, sier han og legger til at mye tyder på at det vil åpne seg flere ledige stillinger i Econor fremover.

– Det vil gjøre at vi kanskje får ned arbeidsledighetsstatistikken noe, legger han til.

God dialog

Daglig leder i Econor, John-Oskar Nyvoll, bekrefter møtet med Fellesforbundet overfor iTromsø.

– Vi driver ikke med sosial dumping og går inn for å drive seriøst og på en skikkelig måte under enhver omstendighet. Vi har en god dialog med Fellesforbundet om dette og om ting som eventuelt skulle dukke opp fremover. Vi satser på lokal arbeidskraft og har dyktige medarbeidere som trives hos oss, sier han.

LES OGSÅ: Norgesgruppen klager på vedtak

Han legger til at oppdragsmengden i bransjen kan svinge en del og at bygningsentreprenøren i korte perioder er nødt til å gjøre tiltak deretter.

– Det er for at arbeidsplassene Econor har i dag skal være trygge arbeidsplasser slik at vi ikke trenger å permittere folk. Det liker vi veldig dårlig, og ønsker å ha trygge arbeidsplasser for dem som jobber for oss, sier Nyvoll.

Fornøyd med resultatet

Polske Szymon Badura er en av bygningsarbeiderne som håper at han nå kan få fast jobb hos Econor.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og glad for å få mulighet til fast jobb i Econor. Jeg har likt å jobbe for Econor hele den tiden jeg har vært på oppdrag for dem, og ser fram til å få bruke min arbeidskraft der.

– Jeg var litt stressa etter hvert som saken skred fram, og spesielt da jeg fikk melding fra Fellesforbundet om at Econor og Jobzone tilsynelatende ikke helt forsto hva de måtte gjøre. Men Fellesforbundet beroliget meg med at det alltid vil være mulighet for en løsning, sier den 26-år gamle arbeideren.