Her samles kidsa for å «game» hele helga

Denne helga samles 50 ungdom for å spille dataspill på HLAN V2 på Stakkevollan

ARRANGØRER: Raymond Nilsen (17), Jøran Lynum, (17) og Alexander Wollmann, (16) er både arrangører og initiativtakere til HLAN. De ser fram til mye spill og moro i løpet av helgen. Foto: privat 

nyheter

– LANet lavterskeltilbud som arrangeres av ungdommer, med støtte fra kommunen. Tilbudet er til for ungdom fra 13 til 17 år, og det er ungdom som styrer alt på LANet. Det koster ingenting å være med, og vi har gratis mat, så dette er også et tilbud for dem som ikke har så mye penger, det forteller initiativtaker Jøran Lynum (17).

Ungdommene skal holde på fra fredag klokken 19.00 klokka til søndag 12.00, på Stakkevollan.

– Det er bare å ta med egen PC og godt humør! Forteller Lynum

Sosialt

Han mener dataspill kan være en sosial møtearena.

LES OGSÅ: Sigrid (15) kapret ordførerstolen

– Vi arrangerer dette for å være sosial. Istedenfor å sitte hjemme alene og spille, kan man heller spille her og være sosial. Vi har hatt litt trøbbel med strøm og internett, men sånn er det alltid på LAN, og det ordner seg alltid.

Konkurranser

De mest populære spillene på LANet er «Counter Strike», «Leauge of Legends», «Fifa» og «Rocket Leauge».

– I alle disse spillene har vi konkurranser hvor folk kan vinne iPader og datamus. Selv ser jeg mest fram til å møte nye folk, sier han.

Dette er andre året på rad ungdommene arrangerer HLAN. Fredagskveld er det rundt 50 deltakere, og 12 arrangører, og Lynum forventer enda flere deltakere i løpet av helgen.