Tre menn møtte 26. og 27. oktober i Nord-Troms tingrett tiltalt for en rekke tyverier.

Undersøkte hjemmet

10. oktober 2016 ble en av de tiltalte stoppet av vektere utenfor Coop Obs på Jekta etter mistanke om tyveri. Mannen hadde da en bag som han hadde fylt med stjålne varer til en verdi av 7.451 kroner. Politiet fant grunn til å undersøke tiltaltes hjem, hvor de andre to tiltalte også har bosted.

LES OGSÅ: Mann (57) stjal identitet til kvinne: Svindlet henne for nesten 200.000 kroner

Der fant politiet store mengder med varer som fremdeles var ubrukt og hadde prislappen på. Tyvgodset var i hovedsak pakket ned i bager og lagt under sengene til de tre tiltalte.

Erkjente seg ikke skyldig

På bakgrunn av beslagene ble det gjort en gjennomgang hos Coop Obs for å se hvilke varer som kunne stamme fra butikken. Det ble også gått gjennom overvåkningsbilder.

Til sammen hadde de tre mennene stjålet varer for 90.423 kroner. Det ble funnet alt fra dameklær, herreklær og bestikk til radio hjemme hos dem.

To av de tiltalte erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen. Den siste erkjente seg delvis skyldig i et av tiltalepunktene.

To av de tiltalte dømmes til 45 dagers fengsel. Den tredje får en straff på 40 dagers fengsel. I tillegg inndras en rekke av gjenstandene de tre mennene har stjålet.

LES OGSÅ: Øltørst tyv må punge ut

I tillegg til tyveri fra Coop Obs var to av mennene også tiltalt for tyveri fra Europris i Tromsdalen i september 2016. På grunn av bevisførsel rundt dette forholdet, finner ikke retten det bevist utover enhver rimelig tvil at de tiltalte faktisk stjal varer derfra den aktuelle datoen. Dermed frifinnes de for dette tiltalepunktet.