iTromsø vil i dagene fremover presentere kandidatene som kjemper om å vinne tittelen «Tromsøs vakreste hjem». Når alle kandidatene er presentert, vil det åpnes for stemming. Vinneren blir annonsert iløpet av november. Premien sponses av Bohus. Gavekort verdi kr 30 000,-.

SKARSFJORDVEGEN: Den romslige eneboligen i Nesbukta i Kårvik sto ferdig bygd i 2008 etter at familiens hus brant ned i 2006.

Da et lynnedslag satte den forrige boligen i brann hadde familien nettopp bygd på huset til det som tidligere tilhørte Elins farmor.

Sønnen tegnet huset

– Farmor sin del av huset brant ned, mens den nye delen står der fremdeles. Vi fikk ikke lov å bygge opp der den gamle delen hadde stått, og måtte derfor starte på et nytt hus litt lenger bort på tomta, forteller Elin.

Familien var ikke motiverte for å gå i gang med ny husbygging, men etter at eldstesønnen tegnet huset og de hjemmelagde planskissene ble levert, var det nye huset snart under oppføring.

ENEBOLIG PÅ LANDET: Huset i Kårvik, som sto ferdig bygd i 2008, er på totalt 440 kvadratmeter fordelt over tre etasjer.

Huset på totalt 440 kvadratmeter – fordelt på tre etasjer – rommer i dag et stort kjøkken, tre stuer, seks soverom, to bad, loftsstue og utleieleilighet.

Les også: Kandidat 1: Marte Thorsteinsen - Fargerikt og funksjonelt.

I eneboligen bor Elin sammen med mannen og deres fem barn i alderen 10 til 22 år.

– Vi er mange som bor her, så vi må ha litt plass, sier Elin om den romslige eneboligen som er innredet i lyse og naturlige farger, med en blanding av gamle og nye møbler.

Bruksvennlig

Huset bader i sollys denne ettermiddagen, og fremstår som et rustikt, landlig og gjennomgående familiehjem hvor trivsel, komfort og egenart står sentralt.

ROMSLIG: Elin liker seg godt på det store kjøkkenet som ligger mellom spisestuen og stuen helt bak i bildet. Ofte baker hun mens mannen Sigfred (i bakgrunnen) står for middagen.

– Det er en fin blanding av gammelt og nytt her. Jeg kunne aldri hatt kun nye møbler – det blir ikke personlig nok. Jeg har arvet flere av møblene fra familie og jeg synes det er artig å ha ting rundt oss som betyr litt ekstra, sier hun.

44-åringen legger ikke skjul på at hun er glad i gamle ting, og har opp gjennom årene pusset og malt mange møbler selv.

– Jeg liker samtidig å ha det lyst og hjemmekoselig. Det må være lunt. Det er mange interiørstiler som er fine, men som jeg ikke synes passer hos oss.

– Vi skal jo bo her og kan ikke være redde for å bruke møblene. Det må være bruksvennlig. Datteren min er veldig flink å forske på alt – og jeg vet ikke hvor mye neglelakk hun har rundt omkring. I går var det overalt på kjøkkenøya, så vi må ta høyde for at vi skal bo her. Det må være litt praktisk og alt kan ikke være helt kritthvitt, sier Elin.

1.000 ideer

Hun forteller at hun tidligere brukte mye tid på å ommøblere i hjemmet.

– Det var så galt ei stund at da jeg reiste med opp av senga en morgen så gikk jeg rett i veggen, humrer ektemannen.

– Ja, jeg har alltid likt å ommøblere. Av og til får jeg nye ideer som jeg må prøve ut. Jeg husker en gang jeg våknet jeg midt på natten og tenkte at det hadde vært fint å male kjøkkenbordet. Da måtte jeg bare stå opp og gjøre det midt på natten, legger hun til.

Les også: Kandidat 2: Birgit Helen Skogmo - Enkelt og moderne i Eidkjosen.

HJEMMEKOSELIG: Den lyse og hjemmekoselige stuen er det første som møter deg når du kommer gjennom entreen. Her slipper solen inn lys fra morgen til kveld.

Interessen for interiør har hun hatt siden hun var lita jente, og Elin mimrer tilbake til da hun satt på pikerommet og tegnet planløsninger og flyttet rundt på møblene.

– Nå har jeg prakket det på resten av familien, ler hun.

Les også: Kandidat 3: Elin Antonsen - Lyst, lunt og landlig i Kårvika.

– Jeg har 1.000 ideer, men trenger han til det praktiske. Det er min smak, men hans utførelse, som gjør at vi har det slik hjemme, utdyper Elin og nikker mot ektemannen som lener seg mot kjøkkenbenken.

De siste årene har imidlertid møblene fått stå i fred.

Les også: Kandidat 4: Line Carin Nylund - Lunt og bohemsk i Hamna

– Vi har hatt det slik ei stund. Det tar tid å bo seg inn i et hus, men nå føler jeg at vi har fått det slik vi vil ha det, sier hun.

Les også: Kandidat 5: Maria og Anders Elde - Lekent og skandinavisk.