Denne artikkelen ble for drøy kost for Facebook

Humorsak førte til utestengelse.

  Foto: Skjermpdump Facebook

nyheter

Fredag publiserte iTromsøs Feedback-redaksjon en ganske så uskyldig artikkel kalt: "Dette er tidenes 10 verste platecover".

Det syntes derimot Facebook lite om, som like greit slettet delingen av selve artikkelen hos flere, blant annet hos iTromsøs egen nyhetsredaktør.

Utestengt i tre dager

Verst gikk det nok ut over sosiolog og skribent Kjetil Rolness, som faktisk ble utestengt fra nettstedet i tre dager ifølge Nettavisen.

– Artikkelen var «rikt illustrert» med en billedkarusell. Noen av platecoverne fra 50-60-70-tallet viste nemlig noe så krenkende som en pupp. Jeg ble utestengt i tre dager, fordi jeg har syndet før, ved å dele bildet av «napalmjenta» fra Vietnam, skriver Rolness via forfatter Tom Egelands Facebook-vegg.

Humor

Det vites ikke nøyaktig hva det er Facebook har reagert på. Noen av bildene inne i selve saken inneholder nakenhet, men ikke selve bildet som er delt med artikkelen på Facebook. Platens navn, "My Pussy Belongs to Daddy" kan kanskje ha vært det som ble for drøyt.

Ironisk nok har ikke Facebook slettet den originale posten på Feedbacks Facebook-side, men kun hos de som har delt saken derifra eller for egen maskin.

- Dette er åpenbart ment som humor i den konteksten vi har delt den og satt sammen artikkelen. At dette er drøyt nok til at Facebook både sletter innlegget og utestenger medlemmer for å ha delt den, har jeg ingen forståelse for. Den type sensur hører ikke hjemme i 2016, sier sjefsredaktør Stig Jakobsen i iTromsø.