Denne artikkelen ble for drøy kost for Facebook

Humorsak førte til utestengelse.

  Foto: Skjermpdump Facebook

  Foto: Skjermdump Facebook

nyheter

Fredag publiserte iTromsøs Feedback-redaksjon en ganske så uskyldig artikkel kalt: "Dette er tidenes 10 verste platecover".

Det syntes derimot Facebook lite om, som like greit slettet delingen av selve artikkelen hos flere, blant annet hos iTromsøs egen nyhetsredaktør.

Utestengt i tre dager

Verst gikk det nok ut over sosiolog og skribent Kjetil Rolness, som faktisk ble utestengt fra nettstedet i tre dager ifølge Nettavisen.

– Artikkelen var «rikt illustrert» med en billedkarusell. Noen av platecoverne fra 50-60-70-tallet viste nemlig noe så krenkende som en pupp. Jeg ble utestengt i tre dager, fordi jeg har syndet før, ved å dele bildet av «napalmjenta» fra Vietnam, skriver Rolness via forfatter Tom Egelands Facebook-vegg.

Humor

Det vites ikke nøyaktig hva det er Facebook har reagert på. Noen av bildene inne i selve saken inneholder nakenhet, men ikke selve bildet som er delt med artikkelen på Facebook. Platens navn, "My Pussy Belongs to Daddy" kan kanskje ha vært det som ble for drøyt.

Ironisk nok har ikke Facebook slettet den originale posten på Feedbacks Facebook-side, men kun hos de som har delt saken derifra eller for egen maskin.

- Dette er åpenbart ment som humor i den konteksten vi har delt den og satt sammen artikkelen. At dette er drøyt nok til at Facebook både sletter innlegget og utestenger medlemmer for å ha delt den, har jeg ingen forståelse for. Den type sensur hører ikke hjemme i 2016, sier sjefsredaktør Stig Jakobsen i iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter