iTromsø vil i dagene fremover presentere kandidatene som kjemper om å vinne tittelen «Tromsøs vakreste hjem». Når alle kandidatene er presentert, vil det åpnes for stemming. Vinneren blir annonsert iløpet av november. Premien sponses av Bohus. Gavekort verdi kr 30 000,-.

Hamna: I et vertikaldelt hus anno 2012 i Hamna bor Line Carin Nylund (31) med mannen Lars, sønnen på fem år og to døtre – ei på to år og ei på noen knappe uker. Familien kjøpte huset i 2013, og da var det ingen andre som hadde bodd der før dem.

Les også: Kandidat 1: Marte Thorsteinsen - Fargerikt og funksjonelt.

– Vi kjøpte faktisk huset usett, ettersom vi bodde i Bergen da. Jeg ville egentlig pusse opp et gammelt hus, men det fikk jeg ikke mannen med på. Derfor kjøpte vi heller et nytt hus, men som jeg får drive med litt prosjekter i, sier hun.

UTSIKT: Line og familien liker Hamna godt – særlig på grunn av utsikten og nærheten til naturen.

Interiørinteressen våknet i 31-åringen da hun flyttet for seg selv for første gang.

– Interiør er for meg en fin sidehobby. Det er viktig for meg at det er koselig i hjemmet, og jeg koser meg veldig i prosessen. Jeg maler litt møbler, og finner på litt prosjekter, forteller hun.

I hjemmet er det mest hun som er opptatt av interiør.

– Men Lars hjelper til med arbeidet!

Les også: Kandidat 2: Birgit Helen Skogmo - Enkelt og moderne i Eidkjosen.

Eklektisk

Selv beskriver Nylund stilen sin som eklektisk og litt bohemsk.

SOVEROM: Den spesielle lampa er egentlig en stor kurv som familien ikke hadde plass til. Da fikk den heller bli lampeskjerm. Fra soverommet kan man se rett ut mot sundet.

– Jeg synes det er spennende å blande materialer, og å blande det minimalistiske med ull og tre slik at det blir lunere. Dessuten synes jeg det er artig ikke å bry meg om hva andre synes er fint.

Line peker på ei stor lampe som henger over spisebordet.

– Den lampa der er det for eksempel delte meninger om. Bestemor synes det er den styggeste lampa hun har sett, avslører hun lattermildt.

Les også: Kandidat 3: Elin Antonsen - Lyst, lunt og landlig i Kårvika.

Nylund er ikke opptatt av merker, men handler heller ting hun synes er fint. Det kan være ting fra loppis, eller salgsgrupper fra Facebook, men også ting fra interiørbutikker både i Tromsø og andre byer.

– Jeg har fått sansen for litt større typer nips, slik at det ikke forsvinner i mengden, forteller hun og eksemplifiserer med den gangen hun måtte ha et eget sete på flyet hjem fra Oslo til det nye interiørfunnet sitt: en stor krukke.

Plass til besøk

Nylund og familien er glad i å ha besøk av både venner og familie, og for 31-åringen er det viktig at hjemmet har plasser man kan samles på.

MAT: Line liker å lage mat, og i kjøkkenet har hun mange dekorative matlagningsredskaper. Keramikken i kjøkkenet har ei venninne i København laget.

I husets andreetasje kan familien samle seg både i en koselig sofakrok med store bokhyller, i en ekstra sofakrok ved kjøkkenet, eller rundt et stort kjøkkenbord midt i rommet.

– Vi bruker kjøkkenbordet mye. Jeg liker at det kan være både rotete og bråkete her. Et hjem skal ikke være så fint at man ikke kan ha besøk i det, mener hun.

Les også: Kandidat 5: Maria og Anders Elde - Lekent og skandinavisk.