Byens beste arena for aktivitet

Voksenopplæringa i Tromsø kommune samlet tirsdag over 20 lag og foreninger som fikk vist seg fram samtidig for over 300 elever.

POPULÆRT: Over 400 fra Voksenopplæringa og barn fra innføringsklasser fikk en oversikt over hvilke kulturtilbud Tromsø kommune har. 

nyheter

Tirsdag var over 400 elever fra både Voksenopplæringa og innføringsklasser på rådhuset for å få en oversikt over hvilke tilbud som gis av kommunen. Den store kultur- og informasjonsdagen ble en umiddelbar suksess, mener Evariste Nshimiyimana, som arbeider med kultur og idrett i Tromsø kommune.

– Dette gjør vi hvert år for engasjere elevene enda mer i samfunnet. Det er utrolig fint å se alle sammen samlet her i foajeen, sier Nshimiyimana, som i tillegg viste elevene rundt på rådhuset.

Viktige tilbud

Over 100 elever fra Borgtun, Stakkevollan, Krokelvdalen og Slettaelva skole, og ungdommer fra Tromstun og Grønnåsen skole, deltok på dagens informasjonsdag.

Flere av dem var innom Utekontakten, som ble en av dagens mest populære poster.

UTEKONTAKTEN: Martin Elverland og Anita Finne i Utekontakten. 

– Det har vært veldig mange innom her. Det har gått hardt ut over kjeksene vi satt, sier Martin Elverland, som er student og medarbeider i Utekontakten.

– Det er et veldig bra initiativ fra Voksenopplæringa. Vi får muligheten til å vise våre nye landsmenn de tilbudene vi har i Tromsø kommune. For oss er det ekstra viktig å vise seg fram for målgruppen og hjelpe de som ønsker hjelpa vår.

Klatring og gitar

Utekontakten er et frivillig tilbud som skal hjelpe ungdom på forskjellige arenaer, som for eksempel rådgivning, jobbsøking eller psykisk helse.

– Vi har gratis klatretilbud på tirsdager og et musikktilbud. Vi har en gitar her bak, men vi har heldigvis ikke måtte bruke den enda, sier Anita Finne, som er ekstravakt ved Utekontakten.

– Det er flere av dem som vi har snakket med i dag som virker veldig interessert. Det er også en sosial arena for ungdom med et lavterskeltilbud. Det virker som om veldig mange er interessert i dette, og det understreker nødvendigheten med tilbudet, sier Finne.