Disse UiT-studentene skal konkurrere i nasjonal finale

Jusstudentene Robert Hov Grønbech, Elias Undersåker Enga og Bendik Midtkanal skal representere UiT i nasjonal konkurranse.

VINNERE: Robert Hov Grønbech, Elias Undersåker Enga og Bendik Midtkanal er andreårsstudenter ved det juridiske fakultet ved UiT, og er vinnerne av ELSA Tromsøs regionale prosedyrekonkurranse 2016. Foto: Elsa Tromsø 

nyheter

Den 4. november konkurrerte de tre studentene om en plass i den nasjonale prosedyrekonkurransen for jusstudenter i Norge. Etter å ha gått til topps i The European Law Students’ Associations (ELSA) regionale prosedyrekonkurranse er de tre UiT-studentene nå klare for å kjempe om seieren i Oslo etter nyttår.

– Jeg synes det er veldig artig at vi har tatt oss videre. Det blir spennende å se hvor gode vinnerlagene fra Oslo og Bergen er. Man sammenligner jo litt, sier Robert Hov Grønbech.

– Vi skal ligge litt i trening fremover og forberede oss godt, legger jusstudenten til.

LES OGSÅ: Slik skal Nora (25) bli best på jobbintervju

Tre lag i landsfinalen

Karoline Angell i ELSA Tromsø har hovedansvaret for gjennomføringen av den regionale konkurransen ved UiT, som arrangeres årlig.

– Det er som en fiktiv rettssak for en domstol. Det er tre runder hvor det innledningsvis er åtte lag som deltar. Det foregår som en cup hvor det til slutt er to lag igjen som skal prosedere foran en fiktiv høyesterett. Vinneren av den regionale konkurransen skal over nyttår til Oslo for å delta i den nasjonale prosedyrekonkurransen, sier Angell.

Der møter UiT-studentene vinnerlagene fra Bergen og Oslo, hvor de tre lagene kjemper om seieren.

LES OGSÅ: Opprør på UiT: – Kan være begynnelsen på slutten

Nerver

– Det kan bli tøft, men vi har troen. Vi føler selv at vi er et ganske sammensveiset og bra lag, sier Grønbech.

Han forteller at det hele føles veldig realistisk, til tross for at de aldri har ført en sak for en ekte domstol tidligere.

– I en ordentlig rettssak er målet å få din part frikjent, og det er hans skjebne som står på spill, mens nå er det oss oppmerksomheten er rettet mot. Vi kjente litt på nervene før rettssaken, men i en ekte sak har man kanskje ikke de samme nervene fordi fokuset er på noen andre enn deg, forteller 20-åringen.

LES OGSÅ: «Humaniora i krise, også på UiT?»

Gjeve premier

De tre jusstudentene har allerede vunnet en pengepremie på 10.000 kroner fra studentorganisasjonen. De får også delta på en prosedyreseminar som arrangeres av Hjort, Norges største advokatfirma, på Finnse utenfor Oslo.

Hvis de vinner den nasjonale konkurransen får de i tillegg 15 studiepoeng, og kan velge å delta i den europeiske prosedyrekonkurransen som avholdes i Genève i Sveits.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter