I juli kom sjokkbeskjeden om at styret i De 4 Roser, som ble kåret til byens beste restaurant av iTromsøs lesere, hadde besluttet om å legge ned restauranten. Selskapet hadde da 30 ansatte.
– Veldig glad
Både sjefkokken hos tidligere De 4 Roser, Lasse Fisker, og sommelier ved restauranten, Angus Wardle, har nå gått over til Fiskekompaniet. I tillegg har servitøren Fredrik Gulljord kommet inn i varmen hos den tidligere konkurrenten.
– Fiskekompaniet beholder sitt konsept. De nyansatte er en del av fremtidens stab. De vil sette sitt personlige preg på restauranten, og bringer med seg kunnskaper og nye ideer inn i huset. De har gitt bransjen mye, og jeg er veldig glad for at vi kunne ansette dem, sier Anders Blomkvist, eier av Fiskekompaniet.
Les også: Ny restaurant skal snart åpne i de gamle lokalene til De 4 Roser (iTromsø pluss)
Kunnskap
Wardle, som nå er restaurantsjef for Fiskekompaniet, gikk over i september. Fisker, som er restaurantens kjøkkensjef, og Gulljord ble ansatt i oktober.
– De er svært dyktige innen sitt felt, og det er ikke så lett å finne i dag. De har akkurat den kunnskapen jeg er ute etter, sier Blomkvist.
Les også: Vinkjelleren til De 4 Roser på billigsalg (iTromsø pluss)
– Kunne ikke takke nei
Wardle er godt fornøyd med sin nye arbeidsplass og forteller at han ikke kunne takke nei da han fikk tilbud fra Fiskekompaniet.
– Hos De 4 Roser var jeg vinkelner, hvor jeg også var servitør. Jeg har stor respekt for De 4 Roser, men da jeg fikk muligheten til å bli restaurantsjef, så kunne jeg ikke takke nei, sier han.
Les også: Startet Nord-Norges første fiskerestaurant - fikk kjeft fra gjestene (iTromsø pluss)
– Kjærlighet
Ettersom hans tidligere arbeidsplass gikk konkurs, så jobbet han for å få over noen av kollegaene.
– Det var selvfølgelig veldig trist da De 4 Roser måtte stenge dørene, men det var viktig for meg at vi ikke mistet dyktige personer innen næringen. Det at vi har fått med både Fisker og Gulljord er veldig bra, sier han.
Les også: Slik går det med byens restauranter (iTromsø pluss)
– Fiskekompaniet er et flaggskip i Tromsø som bruker lokale produkter. Menyen er sesongbasert, og det er mye kjærlighet knyttet til matlagingen. Dette liker jeg veldig godt, sier han.
Den danske sjefkokken, Lasse Fisker, lover å føre videre tradisjonene ved Fiskekompaniet.
– Jeg liker veldig godt Tromsø, og Fiskekompaniet ble et opplagt valg for meg. Det er et annet konsept enn De 4 Roser, og jeg skal forsøke å bringe videre det som allerede har vært hos Fiskekompaniet, sier han.