«Guilty Pleasures», «Trollungan» og «Knallisan» skal kjempe for byens ære

I fjor vant de hele konkurransen – i år har de «triplet» sjansene for seier. Breivika videregående skole stiller nemlig med hele tre semifinalelag i NM for matfagelever.
nyheter

I fjor stakk trioen Madelen Rolland, Henriette Wist og Jon Erlend Matre av med totalseieren i den landsomfattende konkurransen TineCup. TineCup regnes som NM for matfagelever, og lag fra hele landet deltar i kappestriden.

Tredoblet deltakelsen

Da trioen vant var det første gang på over ti år at Breivika videregående skole hadde deltatt i semifinalerunden. I år er det hele tre lag fra skolen som er kommet gjennom nåløyet.

– Elevene har helt klart blitt inspirert av fjorårsseieren, men også vi lærere er blitt mer bevisste på å pushe elevene. Å delta i en slik konkurranse er veldig lærerikt for både elever, lærere og skolen, sier Silje Ulriksen, lærer på avdelingen for matfag ved skolen.

De tre lagene, «Guilty Pleasures», «Trollungan» og «Knallisan», består av to kokkeelever og en servitørelev. Lagene får et sett råvarer som de skal sette sammen en meny ut fra – og dommerne i TineCup velger ut lag som får lov til å gå videre i konkurransen.

De tre tromsølagene vil etter alle solemerker få lov til å konkurrere på hjemmebane.

Semifinale i Tromsø

– Vi har fått forespørsel om å arrangere en av semifinalene her på skolen. Da vil fem lag fra Nord-Norge delta, forteller Erik Jæger, avdelingsleder på matfag.

Ifølge deltakerne i konkurransen har fjorårsseieren vært en spore for å delta i konkurransen.

– Jeg vil ikke si at vi er presset til å delta, men vi har helt klart lyst til å være med og forsvare skolens ære, forteller Victoria Michalsen Schouten fra «Knallisan».

Mentorer fra bransjen

Hennes klassekamerat og konkurrent, Wilde Mari Mathisen, sier at det virket spennende å delta i det som ser ut som en veldig spennende konkurranse.

– Det er også veldig morsomt å være med på noe utenfor skolen. Det er lærerikt, påpeker hun.

I år har de tre lagene fått mentorer fra restaurant- og storkjøkkenbransjen. Gunnar Jensen på Mathallen, Rune Knudsen på Bardus og Øystein Moe fra Eide Handel bidrar med råd, tips og profesjonelle knep til de unge matfagelevene.

– Vi har fått mye hjelp fra mentorene, og vi har testet menyene og oppskriftene på dem, på lærerne og de andre elevene på skolen, forteller Susanne Moe.

Det er altså tre lag fra samme klassetrinn som skal konkurrere mot hverandre for å komme til finalen i Stavanger senere i vinter. Det merkes at det begynner å tilspisse seg litt, forteller Charlen Johanne Jørgensen.

Litt hemmelighold

– Det er litt hemmelighold oss imellom. Vi prøver å skjule menyene for hverandre–og alle sammen er sikre på at nettopp de vil vinne, sier hun lattermildt.