Derfor er Instagram-kjendisen i Tromsø

Han omtales som «Instagrams favorittviking» og har nesten 580.000 følgere på Instagram. Nå er han i Tromsø.

I FRISØRSTOLEN: «Instagram-vikingen» Lasse Løkken Matberg tok seg tid til en behandling hos Norsk Frisørskole torsdag ettermiddag. Her sammen med Silje Marlèn Hansen. Foto: Lena Verås Eriksen 

nyheter

I 2016 publiserte britiske Daily Mail en artikkel om nordmannen Lasse Løkken Matbergs Instagram-profil. Etter dette skøyt følgermassen hans til himmels. Daily Mail beskrev han som Instagram-sjarmøren med langt hår og skjegg, og at flere kvinner beundrer han for sitt «vikingutseende».

24 intervjuer på 14 dager

Etter denne artikkelen gikk Lasse som en farsott på nettet over hele verden. VG omtalte Matbergs Instagram-suksess i juli, og da fortalte han at han hadde gjort hele 24 intervjuer på 14 dager i løpet av mai måned.

Med omtalene fikk han stadig flere følgere. Følgermassen til idrettsoffiseren steg med 325.000 følgere på ni dager. Plutselig ville hele verden ha en bit av «vikingen» fra Trøndelag.

- Det er hemmelig

Nå er Matberg på besøk i Tromsø, og forteller at han gjester Nordens Paris grunnet et samarbeid med Aurora Spirit i Lyngen.

Torsdag tok han turen til åpen dag på Norsk Frisørskole i Tromsø. Dette var noe som virkelig falt i smak hos elevene.

– Det var noen av jentene her som hadde sett han i Tromsø, så vi sendte han en melding og spurte om han kunne tenke seg en behandling, sier Silje Marlèn Hansen, som var Matbergs frisør for dagen.

600.000 følgere

Matberg fikk både hårvask og en intensiv kur hos Hansen.

– Hun er kjempeflink, sier Matberg.

Med nesten 600.000 følgere på Instagram, er det flere som henvender seg til Matberg og ber om råd for akkurat hårstell.

– Det er veldig mange som spør meg om hvilke produkter jeg bruker og hvilke rutiner jeg har for håret. Dette er noe jeg holder for meg selv, i og med at det er en del sponsing, sier han.