Kirken deltar i Pride-paraden

Lørdag er det klart for Pride-parade i Tromsø sentrum, og for første gang deltar også kirken.

MED FOR FØRSTE GANG: Kirken ved Kai Krogh, bispedømmerådsleder i Nord-Hå­lo­ga­land deltar i Tromsø Actic Pride-paraden lørdag. Foto: Knut Jenssen  Foto: Knut Jenssen

FORNØYD: Festivalsjef Stein Fredriksen er svært positiv til at kirken blir med i paraden, og håper mange flere også hiver seg med. Her avbildet under fjorårets parade Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Tromsø Arctic Pride arrangeres denne uken, og skal lyse opp bybildet på lørdag med parade. Kai Krogh, bispedømmerådsleder i Nord-Hålogaland, melder at også kirken skal være med i paraden i år.

– Mennesket er skapt i Guds bilde. Jesu budskap var betingelsesløs nestekjærlighet og respekt. Kjærligheten trenger ingen forsvar. Alle er gitt retten til å elske, uavhengig av kjønn. Og Guds ord inspirerer oss til å kjempe mot diskriminering, sier Krogh.

Oppgjør med egen historie

Det var under kirkemøtet i Trondheim i april at flertallet i den norske kirkens øverste organ stemte for å la homofile gifte seg i guds hus. Med deltakelsen i Pride-paraden håper Krogh at de kan starte på helingsarbeidet etter det som for mange har vært en bitter og lang konflikt.

– Nord-Hålogaland bispedømme har på dette området sin historie med uenighet, sterke følelser og personlige erfaringer. Kirkas behandling av LHBT har gjennom årene skapt sorg og fortvilelse. Det er tid for å starte helingsarbeidet. Derfor går vi i paraden for første gang i Tromsø, sier Krogh.

– Svært velkomne

Festivalsjef Stein Fredriksen, er glad for at kirken ønsker å være med i det han håper vil bli tidenes parade.

– Jeg er ikke forbauset over at de ønsker å være med, men det er veldig positivt. De er, som alle andre trossamfunn, hjertelig velkommen til å være med i paraden. Kirken har blitt mer liberale og når de på eget initiativ blir med, så er det jo det flott, sier Fredriksen.

Synlighet

Målet er at paraden skal bli minst fire ganger større enn fjorårets, hvor rundt 320 stykker deltok.

– Vi har sendt ut invitasjoner til alt av lag, organisasjoner og foreninger her i byen, så vi satser på at det blir en enorm parade. Det blir masse farger og bråk, for dette handler om synlighet. Dette er den anledningen vi har til å bli sett og hørt, og da håper vi alle ønsker å feire sammen med oss, homo eller ei, sier Fredriksen. Paraden starter på Strandtorget lørdag kl 13.00.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter