Borerigg skal lagres ved Olavsvern

«Songa Enabler», boreriggen som i dag borer på Snøhvit-feltet, skal i vinter lagres ved Olavsvern utenfor Tromsø.

Boreriggen «Songa Enabler» skal i vinter ligge utenfor Tromsø istedet for ved Polarbase i Hammerfest.  Foto: Songa Offshore

nyheter

Det melder NRK Finnmark fredag.

NRK skriver at Polarbase i Hammerfest hadde forberedt seg på å få oppdraget, men at riggjobben nå har gått til Tromsø.

– Vi har hatt en prosess gående, og etter en objektiv og helhetlig vurdering falt valget på Olavsvern. Vi tar inn «Songa Enabler» rundt 1. desember, sier direktør for Songa Offshore, Bjørnar Iversen, til NRK Finnmark.

Valget falt på Olavsvern til tross for at den nedlagte marinebasen utenfor Tromsø ikke er en oljerelatert base.

– Vi skal gjøre veldig lite til ingenting med riggen. Det blir opplag med strøm og det som skal til. Vi hadde det vi trengte på Olavsvern, utdyper Iversen overfor NRK og legger til at prisen har vært avgjørende for valget.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter