Tok førsteplass i «Lutefiskelsking»

Det var lutefisken til Karls Fisk & Skalldyr som nådde helt til topp i årets «Lutefiskelsking-konkurranse».
nyheter

- Vi kom på andreplass i fjor og førsteplass året før der igjen, så det er en fin bekreftelse på at man leverer kvalitet over tid, sier daglig leder Karl Alberth Hansen.

Det er Kokkenes Mesterlaug Harstad og Omegn som avholder konkurransen årlig.

Blindtest

De konkurrerte mot fem andre, og vant med solid margin på blindtesten. Det er ikke tilfeldig skal man tro Hansen.

- Det er mange produsenter som lager lutefisk, så det er veldig artig å få slike utmerkelser. Det gir oss både motivasjon og et fint diplom å henge på veggen, sier Hansen og fortsetter:

- Vi produserer rundt 20 tonn lutefisk i løpet av året. Man kan jo ikke lage gull av gråstein, så det å ha gode råvarer er helt essensielt for å få til et godt produkt. Vi leverer av kvalitet og ikke kvanitet.

Kjenner kundene sine

Som alle andre lutefiskprodusenter har de egen oppskrift og metoder for å få best mulig resultat.

- Vi har over tid lært kundene våre å kjenne og vet at fåtallet ønsker bløt lutefisk. Vi har også brukt mange år på å knekke koden på hvor lenge man skal vanne fisken, mengden lut i forhold til vann og hvor lenge den skal lutes, sier Hansen, og tilføyer:

- De siste fire årene har vi hatt en produsent som lager lutefisken for oss med vår oppskrift, og det har fungert kjempebra. Første levering får vi siste uken i august og da er folk sultne på lutefisk så det selger vi ut med en gang.