UNNs julemesse

Torunn (35) trenger en ekstra stor vott i år

Fredag gikk startskuddet for UNNs «julemesseturné».

VOTTER: Torill Johansen hjelper Torunn Moe med å finne en passende vott, som får plass over gipsen.  Foto: Martin Lægland Ellingsen

nyheter

For mange tromsøværinger hadde det trolig ikke blitt noe jul uten UNNs tradisjonsrike julemesse. Mens hovedmessa finner sted neste helg på Åsgård, er det en messe på UNN i Breivika allerede denne uka.

– Nå starter vår «julemesseturné». Første messe er her i Breivika, før vi skal til Harstad, Narvik og så hovedmessa den 19. og 20. på Åsgård, sier Inger Lise Ebeltoft. Hun er kulturkonsulent på UNN, og prosjektleder for julemessa, internt også kalt «Messedronning».

Sprer glede

Julemessa er til stor glede for både ansatte, pasienter og pårørende.

MESSEDRONNING: Inger Lise Ebeltoft er ansvarlige for UNNs julemesser. Foto: Martin Lægland Ellingsen  Foto: Martin Lægland Ellingsen

– Messa kan være et fint avbrekk i ellers lange dager om man er sykehuset. Ei dame kom og ga meg en klem og sa det var en opptur i sykehusoppholdet hennes, sier Ebeltoft.

Store votter

En av deltakerne på messa er Torunn Moe (35). Hun har brekt et håndledd, og skulle egentlig bare innom UNN for oppfølging, og ante lite om at det var julemesse.

– Dette er jo helt fantastisk. Jeg har handlet en del strikketøy ettersom jeg ikke kan strikke selv, sier hun og viser fram en gipset arm.

Hun får hjelp av Torill Johansen, som selger votter, til å finne en passende vott, som får plass over den gipsen.

Kvalitet

Ikke hvem som helst får ha stands på UNNs julemesser.

– På messa her i Breivika må man egentlig være ansatt på UNN, tidligere ansatt eller være pasient, for å ha stand. På Åsgård er det åpent for flere, men vi har likevel en del kriterier, som at alt må være selvprodusert og av god kvalitet, og gjerne tradisjonsrikt. Vi ønsker ikke noe tupperware, eller den slags ting, sier Ebeltoft.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter