Heiaropene runget gjennom hele Tromstun skole da ni lag i Tromsø deltok i regionfinalen som ble avholdt lørdag.

SE BILDESERIE HER!

Prosjektleder for First Lego League, Thomas Berg, kan etter endt konkurransedag opplyse at det er Selnes skole som stakk av med seieren og dermed får konkurrere videre i den skandinaviske finalen i kunnskapsturneringen.

Forskning

– Dette er noe som foregår over hele Skandinavia. I Tromsø har vi holdt på med dette i mange år, hvor vi har dette prosjektet hver høst. I dag er endepunktet på en åtte uker lang prosjektperiode som lagene har vært inne i. De har forsket på dyr, som er årets tema, og så kommer de her i dag for å vise fram forskningen sin, presentere robotene de har designet, og for å konkurrere mot hverandre for å løse praktiske utfordringer med disse robotene, sier Berg og utdyper:

– Til slutt kåres det laget som er best totalt sett, basert på forskning og teknologi. De sendes videre til en skandinavisk finale allerede første helgen i desember.

Robotkjøring

Robotkjøringen som lagene deltar i teller bare som en del av den totale poengsummen. Forskningen elevene har gjort, samarbeidsevnene deres, markedsføringen av sitt lag sitt og hvor flinke de har vært å koordinere robotene er også med på å avgjøre vinneren.

– Vi har fagmiljøer inne som vurderer alle disse aspektene. Det er ofte helt fantastiske ting de har klart å forske seg fram til, som forskere på universitetet bare får bakoversveis av fordi det er så nytt og kreativt, sier Berg.

– Kjempemorsomt

Erling Ottar Ballovare Olufsen og Johan Johansen deltok på laget «Red Flames» fra Borgtun skole. De to kjørte robot i turneringen.

Erling Ottar Ballovare Olufsen og Johan Johansen kjørte robot i turneringen. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen

– Det var kjempemorsomt å kjøre robot, selv om vi ikke klarte det så godt helt i starten. Vi håper at det gikk fint og at vi vinner, forteller elleveåringene før vinnerne av prisene ble kjent. De tok til slutt førsteprisen i robotkjøringen.

Flere priser

I tillegg til championprisen som ble tildelt Team Seal ved Selnes skole, ble ytterligere seks priser delt ut under regionfinalen:

Teknologiprisen: Sand 04

Forskningsprisen: Seal Team

Markedsføringsprisen: Red Flames

Samarbeidsprisen: Team Creatix

Robotkonkurransens 1. pris: Red Flames

Robotkonkurransens 2. pris: Awesome Animals

VANT FØRSTEPRIS I ROBOTKJØRINGEN: Ada Ramstad Sydnes (11), Erling Ottar Ballovare Olufsen (11) og Johan Johansen (11) fra team «Red Flames» ved Borgtun skole. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen