Flere hundre protesterte mot pels

NOAH arrangerte fakkeltog i Tromsø.

MANGE I TOG: Rundt 200 mennesker gikk lørdag i fakkeltog mot pels.  Foto: June Åsheim

nyheter

NOAH arrangerte lørdag fakkeltog på 26 forskjellige steder i landet og rundt 200 mennesker stilte opp i Tromsø for å vise sin avsky mot pels. De var svært fornøyde med at så mange stilte opp.

- At NOAHs fakkeltog mot pels arrangeres så mange steder i landet sender et tydelig signal til politikerne om at hold av rev og mink i trange bur hele livet for pelsens skyld ikke aksepteres. Vi lever i 2016 og det er ganske ufattelig at politikerne enda ikke har klart å avvikle denne næringen, til tross for at blant annet tunge faginstanser og majoriteten av Norges befolkning mener at en avvikling er det eneste dyrevelferdsmessige forsvarlige å gjøre, sier NOAH-frivillige Cecilie Johansen i et presseskriv og legger til:

- Dette er et alvorlig demokratisk problem og vi gir oss ikke før alle burene er tomme.

Over 8000 deltok i fakkeltogene på landsbasis.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter