Flere hundre protesterte mot pels

NOAH arrangerte fakkeltog i Tromsø.

MANGE I TOG: Rundt 200 mennesker gikk lørdag i fakkeltog mot pels.  Foto: June Åsheim

nyheter

NOAH arrangerte lørdag fakkeltog på 26 forskjellige steder i landet og rundt 200 mennesker stilte opp i Tromsø for å vise sin avsky mot pels. De var svært fornøyde med at så mange stilte opp.

- At NOAHs fakkeltog mot pels arrangeres så mange steder i landet sender et tydelig signal til politikerne om at hold av rev og mink i trange bur hele livet for pelsens skyld ikke aksepteres. Vi lever i 2016 og det er ganske ufattelig at politikerne enda ikke har klart å avvikle denne næringen, til tross for at blant annet tunge faginstanser og majoriteten av Norges befolkning mener at en avvikling er det eneste dyrevelferdsmessige forsvarlige å gjøre, sier NOAH-frivillige Cecilie Johansen i et presseskriv og legger til:

- Dette er et alvorlig demokratisk problem og vi gir oss ikke før alle burene er tomme.

Over 8000 deltok i fakkeltogene på landsbasis.