Dro på julemesse for å finne reinskinn

De besøkende på julemessa i Fløyahallen i helga kunne finne et variert utvalg av varer, og noen fant ting de hadde lett etter lenge.
nyheter

Blant de besøkende på de 72 bodene i hallen var Ida Ruiken og Nicolas Messner. Messner er opprinnelig fra Frankrike, og bor deler av tiden i Tromsø. Nå har han tatt turen til Fløyahallen i et spesielt ærend:

– Vi har snakket lenge om å kjøpe et reinskinn, forteller han.

Ruiken er også interessert i reinskinnet, men ser etter julegaver innimellom. Hun er fornøyd med utvalget på messa:

– Du finner mange tradisjonelle ting det kan være vanskelig å finne andre plasser, forteller hun.

På vei ut kunne iTromsøs reporter observere at reinskinnet var anskaffet, og paret sa seg svært fornøyde med handelen.

Forlegger

– Det har vært mye folk både i går og i dag, forteller forfatter og forlegger Ronny Trælvik.

Trælvik har tatt turen fra Senja for å stille ut bøker han har skrevet og gitt ut. Han deler bod med Tore Skoglund, som har gitt ut bok på Trælviks forlag.

– Jeg har ikke vært på messe før i Tromsø, men jeg ser ikke bort fra at jeg kommer tilbake neste år. Det er ei trivelig messe, sier Trælvik og smiler.

Multimesse

Julemessa er ifølge messeleder Kim Hauglid ment som en åpen messe der hvem som helst skal kunne komme og stille ut.

– Før jul i fjor fikk jeg et ønske og en tanke om å starte ei egen messe uten en spesiell profil, en slags multimesse, forteller Hauglid.

Neste år

Hauglid begynte sin messearrangør-virksomhet med ei messe på Finnsnes i mai, og ønsker å ta konseptet rundt i landsdelen. Han tenker seg tilbake til Tromsø neste år.

– Jeg har allerede booket hallen samme tid til neste år, sier han.

Han forteller at datoen er satt til den andre helgen i november, nettopp for å unngå kollisjon med andre store arrangementer i fylket.

Messelederen er godt fornøyd med årets besøk.

– Det var cirka 1.800–2.000 besøkende innom lørdag, opplyser han og føyer til at han forventer i underkant av dette i løpet av søndagen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter