Nytt lavtrykk på vei mot Tromsø

Vinden vil ta seg kraftig opp i løpet av ettermiddagen.

Dette lavtrykket vil trolig feie over Troms tirsdag ettermiddag.   Foto: Meteorologisk institutt. @meteorologene på Twitter.

nyheter

Uka startet friskt med både vind og regn, og allerede tirsdag er et nytt lavtrykk på vei inn mot Tromsø.

– Det er mye vær nå. Lavtrykket ligger nå utenfor kysten av Nordland og beveger seg nordover, forteller vakthavende meteorolog ved Vervarslinga, Geir Bøyum.

Stiv kuling

Lavtrykket vil trolig nå kysten av Troms tirsdag ettermiddag.

– Det blir mer vind, særlig langs kysten av Troms, sier han.

Også Tromsø by vil bli berørt av vinden.

– Tromsø by er utsatt for sørlig vind, og Tromsø by vil nok få stiv kuling. Ute langs kysten av kommunen vil det bli sterk kuling, sier han.

– Vi har såpass sterk vind rundt tre ganger i snitt hver måned i vinterhalvåret. Det er slik at løse gjenstander kan begynne å bevege seg litt, men det blir ikke verre enn det, sier han.

Obs-varsel

Som kjent, ble det mandag sendt ut et obs-varsel for Troms på grunn av forventet høy vannstand. Vannstanden vil være høyest mellom klokken 12.00 og 15.00 om ettermiddagen, og mellom klokken 01.00 og 03.00 om natten.

– Det kan bli opp mot 45 centimter over det som er i tidevannstabellen. Der hvor vinden står på, kan det føre til at bølgene slår inn lenger enn det som er vanlig. Man må være observant med fortøyning av båter, sier han.