– Et moderne bibliotek må på løpende basis kaste bøker for å ha plass til nye. Gjorde vi ikke det, ville samlingen virke umoderne og lite attraktiv.

Derfor arrangerer vi boksalg ved hovedbiblioteket på fredag og lørdag. Her finnes mange godbiter som vi vet av erfaring at mange ønsker å få

kloa i, forteller bibliotekdirektør Paul-Henrik Kielland.

Bidrar til kommunekassa

Biblioteket har et boksalg mer eller mindre en gang i året.

– Vi får inn mellom 40.000 til 80.000 kroner, som går rett inn i kommunekassa. Folk er utrolig glad i å kjøpe bøker, sier han.

Med en stykkpris på vanlige bøker på 30 kroner, og litt billigere barnebøker, betyr det salg av flere tusen bøker.

– Det er en viktig del av bibliotekdrift å hele tiden få unna bøker. For ellers blir hyllene for full, og det blir vanskelig å finne ny og fersk litteratur.

– Så risikerer vi at dere selger vekk alle Hamsun og Ibsen-bøkene på biblioteket?

– Nei, det er det ingen fare for. Da for eksempel Da Vinci-koden var på sitt mest populære måtte vi ha 35 bøker tilgjengelig. Nå som interessen har sunket kan vi selge unna en god del av bøkene. Slik er det med mange bøker, så vi skifter ut godbiter hele tiden, som folk blir utrolig glad for å finne.

Bibliotekssalget er åpent under hele åpningstiden til biblioteket 18. og 19. november.

MODERNE: Bibliotekdirektør Paul-Henrik Kielland forteller at utskiftning av bibliotekets bøker er en viktig oppgave for et moderne bibliotek. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Helge Matland