Etter til sammen ti år i hovedstaden og en rekke jobber i helsesektoren, føler Kathrine Kristoffersen (41) at brikkene har falt på plass.

Faglig utfordring

– Det var de faglige utfordringene og muligheten til å komme nordover som gjorde at jeg søkte stillingen. Jeg var på plass 1. august og har blitt godt mottatt i organisasjonen.

41-åringen innrømmer at hun hadde fått nok av hovedstaden. For henne er det unaturlig å bo andre steder enn i nord. Derfor var savnet til Nord-Norge betydelig da hun kom nordover med ungene på tre og ni år. Fortsatt jobber ektemannen i Oslo, men pendler og benytter seg av muligheten til å ha hjemmekontor.

Allsidig bakgrunn

Kathrine Kristoffersen har skaffet seg en allsidig bakgrunn siden hun fullførte medisinstudiet i Breivika. Hun har vært ved Oslo kommunale legevakt i fire år, to år som overlege ved overgrepsmottaket og ett år på UNN. I tillegg har hun spesialisert seg i arbeidsmedisin og har hatt flere jobber i bedriftshelsetjenesten.

Spennende jobb

41-åringen søkte stillingen i Tromsø fordi det er en spennende og utfordrende jobb.

– Dessuten ligger det tett inntil mitt spesialfelt.

– Jeg er også samfunnsengasjert og opptatt av rettferdighet. Derfor vil jeg fokusere på tilhørighet – spesielt for vanskeligstilte. Jeg vil at alle skal være en del av samfunnet og ha en meningsfylt tilværelse.

Må bidra bredt

– Det betyr at jeg må bidra bredt. Vi snakker også om en tverrfaglig jobb hvor mye er lovbestemt, noe som vi bør ha og noe vi kan ha.

Kathrine Kristoffersen trekker også fram at folkehelsen på enkelte områder er dårligere nordpå enn i sør.

– Min jobb blir å finne ut hvorfor og gjøre noe med det, sier Kristoffersen og presiserer at vi på flere områder ligger svært godt an sammenlignet med resten av befolkningen.

Friluftsmenneske

Selv betegner 41-åringen seg som et friluftsmenneske. Hun vil etterstrebe å benytte naturen rundt byen. Og i hverdagen raser hun rundt på en elsykkel med ungene hengende etter i vogn. Derfor er det ingen tvil om at byen har fått en sprek kommuneoverlege.

Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø