Audun Rikardsen-utstilling hentet til Tromsø

Bildene til Audun Rikardsen har reist over hele verden. Takket være et spleiselag kommer de nå tilbake til Tromsø.

FOR­NØYD: Edel El­ve­voll (de­kan ved BFE), UiT-rek­tor Anne Hu­se­bekk, Au­dun Ri­kard­sen, den bri­tis­ke am­bas­sa­dø­ren til Norge Sar­ah Gillet og mu­se­ums­di­rek­tør Ma­rit Anne Hau­an. Foto: Rik­ke Lange 

LI­VET I VANN­FLA­TEN: Portfolioen Ri­kard­sen vant med så på temaet vannflaten og dyrelivet som er avhengig av den.  Foto: Audun Rikardsen

SPEK­TA­KU­LÆRT: Rikardsens bil­der er med i ut­stil­lin­gen, men ut­stil­lin­gen har to­talt 100 bil­der fra over hele ver­den og skal stå på museet til 22. ja­nu­ar.   Foto: Audun Rikardsen

nyheter

Fredag åpnet Tromsø Museum deres nye utstilling «Wildlife Photographer of The Year». Utstillingen tilhører Natural History Museum i London, og består av de beste bildene blant 42.000 innsendte bidragene fra i fjor. Utstillingen kommer hit takket være et spleiselag dannet av museet og fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE).

– Spesielt

– Det er veldig spesielt å få utstillingen hit til Tromsø. Det er så vidt meg kjent første gang den er i Norge, så det er ganske så unik, sier Karen Marie Christensen, formidlingsleder ved Tromsø Museum.

– Kommer hjem

Bildene er som sagt fra fjorårets utstilling, hvor tromsøfotograf Audun Rikardsen hadde med hele seks bilder og vant klassen portfolio.

– Det føles litt som om bildene har kommet hjem. De har vært ute på reise og etter at de ble vist i London fikk jeg enormt med forespørsler, så det føles godt at de nå vises her hjemme også, sier Rikardsen, og fortsetter:

– Jeg har også med tre bilder i årets utstilling i London, i tre forskjellige kategorier.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter