Etter vakta si fredag kveld skrev hun derfor et langt innlegg på Facebook.

«Kveld etter kveld står jeg i hovmesterpulten og venter på det uunngåelige – desperate turister i panisk jakt etter et ledig bord på en av byens mange restauranter! Senest i kveld opplevde jeg å måtte skuffe utallige nordlysturister og tilreisende småbarnsfamilier - i jakten deres etter mat!»

Les også: Turister måtte spise nyttårsmiddagen på kiosk.

- Turistene havner i kebabkøa

Her beskriver hun situasjonen da et par med en liten datter kom inn i restauranten, fortvilet etter å ha lett etter ledig bord ove hele byen.

«Med tungt hjerte og en flau bismak i munnen prøver jeg å forklare at i Tromsø må man bestille bord på forkant, og at hotellet de bor på burde ha informert om dette når de ankom! Så begynner den velkjente «jakten» etter mat!»

Pedersen forteller at det er særlig nå i juletider hun må skuffe turister som kommer innom.

- Det handler om at det generelt er større trykk i byen. Men vi merker det også godt i januar/februar, når det er mye som skjer, forteller hun.

- Vi opplever hver helg utallige folk som vandrer rundt på jakt etter bord, særlig turister, og vi bruker utrolig mye tid på å ringe rundt til andre restauranter for å finne plass til dem. Til slutt ender mange i kebabkøa....

Får ikke info

Pedersen tror en del turister ikke føler seg ivaretatt, og de opplever at ingen informerer om at det kan være en god idé å bestille bord i forveien dersom man skal få plass noe sted i helgene.

- Mange blir sjokkerte når de får beskjed om at de må bestille bord, og en del blir oppgitte og lurer på hvorfor de ikke får noe å spise i byen. Jeg forstår det godt - de har brukt utrolig mye penger på å komme så langt nord, og vil gjerne ha en fin opplevelse med familien. Det må ikke være sånn at turistene kun får spise hotellbuffet. De vil jo se hva som skjer i byen, gå på restuarant og møte folk!

Pedersen etterspør nå bedre oppfølging av turistene i alle ledd, og foreslår at det å opplyse om restauranttilbudet og behovet for forhåndsbestilling av bord kan legges inn som en sjekkliste på hotellene.

«Dette burde vært informasjon alle turister får når de ankommer Tromsø! De burde kanskje også blitt gjort oppmerksom på at søndager er «hviledager», da størsteparten av byens næringsliv velger å holde stengt?», skriver hun.