Markerer lysdronningen:

Lucia-feiring i Tromsø

Lørdag 10. desember vil tromsøværingene på nytt kunne feire «lysdronningen» sankta Lucia i sentrum.
nyheter

Når Tromsøs Lucia skal feires blir det med hjelp av barnesang, fortellinger, Lucia-tog og juletrefest med mandariner og gløgg til hele familien.

Feirer for tredje gang

Det er tredje gang det blir arrangert en Lucia-feiring på denne måten i Tromsø, forteller Nina Rosenlund i teatergruppen Sadio Nor Teater.

– Vi møter opp utenfor Kulturhuset på Erling Bangsund Plass klokken 13. Der førstetrinnet fra Bjerkaker være barnekor – og vi vil få høre fortellingen om sankta Lucia, sier Rosenlund.

Der vil også ungdommer fra Kirkens Bymisjon selge varer til inntekt for sin virksomhet.

Luciatog

Etter samlingen utenfor Kulturhuset skal det gå et Lucia-tog gjennom Storgata og ned til Strandtorget.

– Først i toget skal Tromsø Lyngshest kjøre Lucia med hest og vogn. I fjor var det Anethe Alfsvåg som var Lucia – i år er det Silje Olderdal som blir Lucia, sier Rosenlund.

Lucia-sangen

Skuespiller Silje Olderdal er kanskje mest kjent for at hun gikk til finalen i realityserien «Drømmerollen» i NRK.

– Hun skal være forsanger når vi skal synge Lucia-sangen, forteller Rosenlund.

– Der vil det bli holdt juletrefest med dansing rundt grana. Der vil det også bli servert gløgg og pepperkaker, samt mandariner, sier hun.

Samarbeid

Lucia-feiringen arrangeres av Sadio Nor i samarbeid med flere bedrifter og organisasjoner som holder til i sentrum.

– Vi får også besøk av Norsk-Russisk forening her i Tromsø, forteller Rosenlund.

Russisk julefeiring

– I forbindelse med dette vil vi fortelle eventyret om snøjenta Snegurochka og den russiske julenissen – Fader Frost, sier Rosenlund.

Det er skuespiller Ekaterina Bespalova som er Snegurochka – og hun vil stå på balkongen ved Cubus og synge når toget går forbi.

– På Strandtorget fyrer vi opp bålpanner, og jeg vil fortelle eventyret om «Snøjenta» Snegurochka, sier Rosenlund.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter