Sender live fra Tromsø

Når «Dagsnytt 18» inntar Tromsø, står MC-vest, konsekvensutredning og budsjettforhandlinger på programmet.

LIVE FRA TROMSØ: Tors­dag sen­des «Dagsnytt 18» med pro­gram­le­der Ugo Fer­ma­riel­lo live fra ho­ved­sce­nen på Driv. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK  Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

nyheter

NRKs nyhets- og aktualitetsmagasin kjører livesending fra Studenthuset Driv på torsdag. Som vanlig vil det bli sendt direkte på P2 og NRK2, og programleder Ugo Fermariello gleder seg til det som blir hans første sending med publikum.

– Dette er ganske nytt for oss, og spesielt for meg, så det blir veldig spennende. Det blir utrolig gøy å gjøre programmet vårt foran et live-publikum, og ikke i et studio. Vi jobber nå med å finne ut hvordan vi skal inkludere dem i selve sendingen, forteller Fermariello og fortsetter:

– Det vil på mange måter være som en vanlig «Dagsnytt 18»-sending med radio på TV, men vi satser på at det å ha publikum med vil bringe inn litt liv og stemning.

MC-debatt

Siden «Dagsnytt 18» er et dagsaktuelt program, er det fortsatt for tidlig å si nøyaktig hva som skal diskutere, og med hvem. Det som derimot er klart er at den store MC-vest-saken skal debatteres med iTromsøs egen Egon Holstad og påtaleleder Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt i panelet.

– Måten vi jobber på er å se hva dagen bringer. Vi har mange ideer og forslag til tema, men er klar til å legge om kjapt om noe spesielt skjer. Det vi kan si er at MC-vestsaken skal debatteres, og så får vi se hva som er mest aktuelt av de andre temaene vi vurderer den dagen, sier Fermariello.

Stemning

Det er gratis inngang på Driv for anledningen, men publikum oppfordres til å komme i god tid, da det tross alt er snakk om en livesending som begynner presis klokken 18.00. Ordfører Kristin Røymo (Ap) vil også delta for å diskutere konsekvensutredningen, regionsreform og muligens budsjettforhandlingene til regjeringen.

– Vi har tatt høyde for at budsjettforhandlingene kan være i mål innen torsdagen, og da skal vi se på det med et tromsøperspektiv. Det kommer flere gjester, så jeg håper mange tar turen for å være i publikum, avslutter Fermariello.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter