Det har de siste to årene stormet rundt Flyktningtjenesten i Tromsø kommune etter at nestleder for tjenesten ble tatt for millionunderslag. Bedre ble det ikke da 13 ansatte senere gikk sammen og leverte en bekymringsmelding som rettet sterk kritikk mot daværende ledelse av tjenesten.

I kjølvannet av avsløringene, har kommunen iverksatt flere granskinger av Flyktningtjenesten, og resultatene har vært nedslående.

Nå har KomRev Nord igjen gått tjenesten etter i sømmene, og igjen avdekkes det alvorlige forhold – denne gang i hvordan meldinger om kritikkverdige forhold og varsler har blitt håndtert av den administrative ledelsen i kommunen.

Alvorlige funn

Kommunestyret gikk onsdag gjennom rapporten. Der fremkommer det at ansatte igjen og igjen meldte fra om kritikkverdige forhold uten at noe ble gjort, og de aller fleste henvendelsene ble verken registrert eller arkivert.

I tillegg ble det i kun en sak dokumentert at varslet var tatt hånd om. Først da kommuneledelsen ble gjort kjent med underslaget på 5,2 millioner i fjor, kom reaksjonene.

I et debattinnlegg skriver leder av fagforbundet avd. 177, Bjørn Willumsen, at man regelrett blir syk av å varsle i Tromsø kommune.

"KomRev Nords rapport beskriver en ufattelig skandale av unnfallenhet og misforstått lojalitet mellom ledere på forskjellige nivå i kommunen. Ingen av de 13 ansatte som gjennom årenes løp har varslet ledelsen om kritikkverdige forhold i Flyktningtjenesten jobber der lenger," skriver han.

Ikke akseptabelt

– Det som kommer fram her er en av grad av ukultur det er uhyggelig å være bekjent med. Vi, som kommunestyrerepresentanter, har et ansettelsesansvar, og det inkluderer at det psykososiale arbeidsmiljøet skal være av en slik art at man kan være stolt av det, og fornøyd med jobben man gjør, ikke at man blir syk av gå på arbeid, tordnet kontrollutvalgets leder og Høyre-politiker Rolleiv Lind fra kommunestyrets talerstol.

Lind peker på at når en er så opptatt av ens egen arbeidsplass at en ser seg nødt til å gå til det skrittet det er å sende et skriftlig varsel, så bør det i aller høyeste grad tas på alvor og varsleren ivaretas.

– De som er så modige og stiller seg såpass tillatelig til for hogg, de må man ta vare på. At ansatte blir anbefalt av egen fagforening å skifte jobb er ikke en akseptabel situasjon, fortsatte Lind.

Følger opp

Kommunestyret vedtok enstemmig å be administrasjonssjef Britt Elin Steinveg iverksette tiltak for å følge opp de anbefalinger som er gitt i KomRev Nords rapport. De er som følger:

Etablere og implementere prosedyrer som sikrer at varslingssaker registreres, håndteres og avsluttes uavhengig av endrede ansvarsforhold i administrativ ledelse.

Sikre at alle ledere har kjennskap til og etterlever retningslinjer og rutiner for

varsling av kritikkverdige forhold i Tromsø kommune.

Sikre at alle ansatte har kjennskap til retningslinjer og rutiner for varsling av

kritikkverdige forhold i Tromsø kommune.

Kommunestyret har i tillegg gitt Steinveg frist til 31. januar neste år med å gi punktvis tilbakemelding til kontrollutvalget om hvilke tiltak kommunen vil iverksette eller har iverksatt, og hvilke vurderinger som er gjort for å imøtekomme anbefalingene i rapporten.