”Jeg må slutte å vinke til Jarle Aarbakke. Han vinker bare tilbake”. - En fnisete Gunhild Johansen (SV) til en glisende Aarbakke.

”Jeg synes det er drøyt at representanten Nilsen ba meg skamme meg i stad. Jeg synes hun bør tenke over om hun faktisk mener det.” - Jens Ingvald Olsen (Rødt) finner seg ikke i å bli bedt om å skamme seg av Frp-veteran Marie Myren Nilsen.

”Olsen skal vite at jeg har brukt mange år på å tenke meg om, så jeg vet hva jeg snakker om.” - Marie Myreng Nilsen (Frp) har tenkt på Olsen i årevis.

”Nå må vi slutte å påføre hverandre skam med mindre det er absolutt nødvendig å gjøre det.” - Krisin Røymo (Ap). SKAM skal man drive med kun yderst sjeldent, ifølge ordføreren.

Da gjenstår det bare å si ”Roll, baby, roll!” - Ingrid Marie Kielland (SV) ruller videre.

”Dette er faktisk en sak jeg har jobbet litt med.” - Anni Skogman (Frp). Er det meningen at vi skal bli overrasket?

”Det er sikkert mange som lurer på om Høyre-folk har selvinnsikt. Jeg begynte også å lure på det” - Sebastian Henriksen (H) viser overraskende borgerlig selvinnsikt.

”Tromsø kommune er et mangehodet troll.” - Jonas Stein (V). Vi får håpe kommunen ikke er lyssky.

”Er det tillatt å be Venstre, som Norges eldste parti, om å skjerpe seg? Nei? Nei, da skal jeg ikke gjøre det.” - Odd Arne Thunberg (Ap) kommer med et stikk til Venstre etter at strek er satt i debatten i god gammel ”Holdt jeg på å si”-stil.

”Jeg skal ikke komme med noen stikk etter strek er satt, for det ville vært litt Trump-aktig. Og det vil jeg ikke ha på meg.” - Jarle Heitmann (Ap) som i sommer ble kalt ”Tromsøs Donald Trump” av sin partifelle, fylkesordfører Knut Werner Hansen (Ap).

”Jeg og byrådsleder Øyvind Hilmarsen er erklært inhabile. Vel, tidligere byrådsleder. Han burde jo vært det fremdeles." - Anna Amdal Fyhn (H) har ennå ikke glemt valgnederlaget. Bitter?

"Jeg har ikke hatt ansatte på 20 år fordi jeg er redd meg selv og at det hadde blitt flust av varslingssaker." - Tor Egil Sandnes (Frp) tar varslingssaker alvorlig.