Disse kan bli årets tromsøværing

Følgende ti kandidater er plukket ut som finalister til Årets tromsøværing 2016.
nyheter

Også i år skal iTromsø, sammen med våre lesere, kåre Årets tromsøværing. Hvem som til slutt stikker av med seieren, er opp til leserne våre å avgjøre.

Stem nå!

Fra og med i dag og til og med søndag 11, desember kan man stemme på sin favoritt. Det gjør man ved å sende IT Årets, etterfulgt av kandidatens fornavn, til 2399.

For eksempel «IT Årets fornavn til 2399». Tjenesten koster 1 krone per SMS. Man kan også avgi sin stemme på iTromsøs facebooksider.

40 forslag

Avisas lesere har sendt inn 40 forslag og følgende ti kandidater er nå klare for finalerunden.

Dette er de 10 kandidatene:

1. Markus Stokmo

(IT Årets Markus)

Markus Stokmo (IT Årets Markus).  Foto: Helge Skog

 

Har gjennom flere tiår bidratt til å lette sorgprosessen for tromsøfolk som har mistet noen kjære. Stokmo har siden 1980-tallet sunget i over 3.500 begravelser, i tillegg til å opptre gratis på en rekke ulike institusjoner og i ulike menigheter.

2. Viktoria Pettersen

(IT Årets Viktoria)

Viktoria Pettersen (IT Årets Viktoria).  Foto: Tom Benjaminsen

 

I september sto Pettersen fram som transperson. Gjennom bloggen sin gir hun andre innblikk i hvordan det er å være født i feil kropp - og hvordan det er å stå i prosessen fra å være mann til å bli kvinne. Pettersen har vært en døråpner for andre transpersoner, og jobber for større åpenhet og respekt for prosessen transpersoner går gjennom.

3. Johann André Forfang

(IT Årets Johann)

Johann André Forfang(IT Årets Johann).  Foto: Daniel Lilleeng

 

17. januar tok Forfang VM-gull i skiflyging sammen med Anders Fannemel, Daniel Andre Tande og Kenneth Gangnes. To måneder senere vant han verdenscuprennet i Titisee-Neustadt i Tyskland, og holder en sterk femteplass på sammenlagtlista fra verdenscupen. Forfang har løftet interessen for skiflygingssporten betraktelig i Tromsø.

4. Ingrid Thunem

(IT Årets Ingrid)

Ingrid Thunem (IT Årets Ingrid).  Foto: Tom Benjaminsen

 

Tok EM-gull i svømming i mai, og innehar en rekke verdensrekorder. Under NM i Kristiansand i sommer gjorde svømmeren rent bort, og på tross av et år preget av sykdom, noe som blant annet gjorde at hun ikke kunne delta i Paralympics i Rio, har Thunem kjempet seg fremover og innkassert seier etter seier.

5. Karl Karlsson

(IT Årets Karl)

Karl Karlsson (IT Årets Karl). 

Ble over natta et kjent navn da han kritiserte kunsten på det nye politihuset, og uttalte at han kunne gjort det minst like bra hjemme i sin egen garasje. Som sagt så gjort, og i vår åpnet Karlsson sin egen kunstutstilling på Kurant med verker som «Den Fremmedes Forpliktende Angst», «Bevæpningsangst» og «Svevestøvangst». Både før og etter utstillingen har kunstkritikkdebatten tatt fyr.

6. Anni Skogman

(IT Årets Anni)

Anni Skogman (IT Årets Anni).  Foto: Tom Benjaminsen

 

Etter at Anni Skogman ble kreftsyk i vår har hun nektet å la det gå ut over sin rolle som folkevalgt. Skogman har stilt på alle kommunestyremøter, på tross av både operasjon, cellegift og stråling. Skogman har alltid satt åpenhet høyt, og har opp gjennom årene blant annet bidratt til å sette søkelyset på voldelige forhold og overgrep.

7. Dagny Norvoll Sandvik

(IT Årets Dagny)

Dagny Norvoll Sandvik (IT Årets Dagny). 

 

2016 har virkelig vært Dagnys år, og hun har gjort enorm suksess med låtene «Backbeat» og «Fools Gold». Gullstrupen har hatt hendene fulle av konserter det siste året, og har jobbet hardt for suksessen. Det siste året har Dagny virkelig satt Musikk-Tromsø på kartet både nasjonalt og internasjonalt.

LES OGSÅ: Unngikk Bob Hunds trusemikrofon

8. Audun Rikardsen

(IT Årets Audun)

Audun Rikardsen (IT Årets Audun).  Foto: Audun Rikardsen (Tlf.92443354)

 

Rikardsen har gjennom flere år gledet folk med sine fantastiske naturbilder, og har år etter år flere ganger blitt kåret til årets nordiske naturfotograf. Også i år har Rikardsen høstet en lang rekke priser, og i august var han å se på NRK1 i programmet «Ut i naturen - Et eventyr gjennom linsa».

9. Martha Otte

(IT Årets Martha)

Martha Otte (IT Årets Martha).  Foto: Ronald Johansen

 

Har vært festivalsjef ved Tromsø Internasjonale Filmfestival siden 2005. Otte har vært med på å bygge opp festivalen til å bli Norges største filmfestival, og en av Nord-Norges største kulturarrangementer målt i antall publikummere. I år ble over 60.000 billetter solgt under festivalen, og TIFF - med Otte i spissen - utgjør et av de viktigste årlige bidragene i Kultur-Tromsø.

10. Knut Smistad

(IT Årets Knut)

Knut Smistad (IT Årets Knut).  Foto: Ronald Johansen

 

Har gledet utrolig mange tromsøfolk med sine mange hefter siden det første ble gitt ut i 1989. Smistad har en særegen og munter måte å formidle historier på, og har totalt gitt ut 20 hefter til glede for mang en tromsøværing.

AVGI DIN STEMME HER!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter