Ingen store overraskelser fra Troms Høyre

Fredag vedtok Troms Høyre kandidatisten forut for neste års valg.

TOPPKANDIDATER: Kent Gudmundsen og Regina Alexandrova er valgt som Høyres toppkandidater fra Troms. Her har de nettopp fått resultatene fra den skriftlige voteringen.  Foto: Lars Johnsen

KANDIDAT FOR ALLE: Til tross for murring fra Målselv og seniorpartiet, forsikrer Kent Gudmundsen om at han vil være en kandidat for alle. 

nyheter

I Finnmark og Nordland har allerede Høyre gjennomført sine nominasjonsmøter, og i begge fylkeslagene endte det med kampvoteringer. Det skjedde ikke i Troms.

Nominasjonsmøtet vedtok i tur og orden kandidatene fra valgkomiteens foreslåtte liste.

Kent Gudmundsen, som nå legger bak seg sin første periode på Stortinget, fikk førsteplassen med 59 av 63 stemmer, mens Regina Alexandra fra Bardu Høyre fikk andreplassen med 54 av 63 stemmer.

Murring fra Målselv

Forut for avstemningen markerte Målselv-delegasjonen, som tidligere har kritisert de sittende stortingsrepresentantene for ikke å ha kjempet hardt nok for å verne helikopterbasen på Bardufoss, motstand mot toppkandidatene ved å kreve skriftlig votering.

Delegat Edgar Andersen fra Målselv Høyre, som fremmet forslaget, ble imidlertid kjapt irettesatt av Tromsø Høyres gruppeleder, Erlend Svardal Bøe.

– Jeg ville minne om at vi kan ta opp våre saker internt i partiet. De vi er uenige med sitter ikke i dette rommet i kveld, poengterte han fra talerstolen.

Det ble dog gjennomført skriftlig votering for de tre første kandidatene på listen, Kent Gudmundsen, Regina Alexandrova og Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen, og ingen av kandidatene ble kastet.

– Lista har en svakhet

Det var imidlertid ikke bare Andersen som hadde ei høne å plukke med valgkomiteen.

– Gjennomsnittsalderen på lista er 40 år, og vi har mange gode, unge og velutdannede kandidater, men jeg savner representanter for Senior Høyre-generasjonen. Det er vel og bra med utdannelse, men vi må ikke glemme de som både har utdannelse og livserfaring, påpekte Tromsøs Gunnar Pedersen, som raskt fikk støtte av Rolleiv Lind.

– Slik jeg anser det har lista en stor svakhet, og det er nettopp, som Pedersen gjør oppmerksom på, at den mangler representanter over 60 år. Det er mange av oss som ennå er godt brukende. Jeg vil også minne om at personer i den aldersgruppen utgjør 30 prosent av velgermassen, sa Lind.

Kandidat for alle

Leder for valgkomiteen, Elisabeth Vik Aspaker, kontret de to med at hun stoler på at det er Høyres politikk som skal vinne stemmer.

– Være det seg eldrepolitikk, helse- og omsorgspolitikk eller næringspolitikk, så er det med god politikk kandidatene skal vinne valget, forklarte hun.

EØS- og EU-ministeren la til at valgkomiteen har spurt flere, også de i alderssegmentet Pedersen og Lind nevner, om å stille.

– Flere følte seg smigret, men takket nei av ulike årsaker.

Førstekandidat Kent Gudmundsen forsikrer om at han vil være en god representant for både seniorene og for Målselv.

– Vi skal få til samme Høyre-vind som ved valget i 2013, og det har jeg troen på med de kandidatene vi nå har på lista. Det er et team som er godt kvalifisert og som representerer bredden av samfunnet, sier han.
 

Nominasjonskomiteens stortingsvalgliste for Troms Høyre:  

1. Kent Gudmundsen (38 år) Stortingsrepresentant, Tromsø

2. Regina Alexandrova (49 år) Stortingsrepresentant, Bardu

3. Geir-Inge Sivertsen (51 år) Ordfører, Lenvik

4. Einar Jahre Mustaparta (47 år) Forretningsutvikler, Harstad

5. Ragnhild Berg Nilsen (21 år) Politisk rådgiver, Tromsø

6. Geir Varvik (58 år) Selvstendig Næringsdrivende, Storfjord

7. Christine Killie (37 år) Skånland, Førstekonsulent ved UiT – Norges Arktiske Universitet       

8. Erlend Svardal Bøe (24 år) Tromsø, Gruppeleder Høyre og Generalsekretær Unge Høyre  

9.  Line Van Gemert (43 år) Lyngen, Konsulent Lyngen kommune og Varaordfører                 

10. Benjamin Furuly (20 år) Bardu, Student og Leder Troms Unge Høyre               

11. Elin Byberg (38 år) Lenvik, Næringssjef Målselv kommune

12. Dag Sigurd Brustind (51 år) Ibestad, Ordfører